Mit esznek annyira ezen a szent johanna gimin?
engem csak az bosszant, hogy a rajongók azt hajtogatják, a mai fiatalságnak és a fiatalságról szól. Hát ez orbitális baromság! Az a könyv csakis az olvasóinak, az irreális rózsaszín romantikára éhes kislánykáknak íródott teljesen irreális karakterekkel, akiket nagyítóval sem találsz. Ennyi.
És kár leszólni a fantasykat, mint például a Harry Potter, amiben tényleg történik valami, tényleg igazi barátságok köttetnek. Az tényleg irodalmi mű, fejleszti a képzelőerőt, a szókincset (no, ezek nem mondhatók el a szentjohannáról, ami egy olyan lány naplója, aki agyba-főbe olvas, aztán nagyjából egy ötödikes szintjén ír).
És ez még csak egy mese, bakker. :) A szentjohannát még az Alkonyat is kenterbe veri, pedig azt is rühellem, mint a bűnt.
a mai fiatalságról szól fiataloknak. nem tudom, mit vársz tőle, kedves utolsó. ha 12 éves kortól ajánlott, akkor nyilván nem tesz bele olyan szavakat, amit egy 6.os nem ért meg. jó, a karakterek lehet, hogy el vannak túlozva, de szerintem Laura azért írta meg, hogy szórakoztassa az olvasókat.
és nem szólom le a fantasykat, szerintem az teljesen más kategória.
számodra jobb a Twilight, másnak nem. ez szubjektív. oké nem tetszik neked az SzJG, de attól még finomabban is kifejezhetted volna magad...
No jó, én itt adtam fel!
Ha a szókincsről neked, "kedves utolsó", a tudományos szavak jutnak eszedbe, akkor túl sok mondanivalóm nincs. Olvasd továbbra is a szentjohannát, mindjárt jön az uccsó rész, jó szórakozást hozzá! :)
Nálunk csak az egyik barátnőm olvassa. (Sajnos itt senki sem szeret túlzottan olvasni.) De ő nem fanatikus, nem irogat C. betűket a karjára. Tőle meg tudom az egész sztorit. Engem nem fogott meg, talán nekem túl egyszerű. Az írásmódjáról nem sokat tudok, mert csak egy-egy vicces részletet olvastatott el velem. De lehet akármilyen az írásmódja, ha a története nem köt le. Inkább maradok a saját kedvenceimnél.
13/L
cirmitanyagarfild : Csak a "barbárok" oltják le a könyvet, a többiek csak véleményt nyilvánítanak. Igen, van akinek tetszik, de olyan is, akinek nem. Ezt el kéne fogadni, és nem lehurrogni a másikat. Én sem szeretem, mégsem csesztem le azokat, akik szeretik. (Amúgy én írok, küldenék neked linket, meg sztorit is, de ha SZJG-t olvasol, akkor nem tetszenének a "műveim". :) )
13/L
Én is olvastam a Szent Johanna Gimit,szerettem is,de nem vagyok fanatikus.Szerintem az a lényeg egy ilyen műfajú regénynél,hogy szórakoztasson,kikapcsoljon.Amikor olvastam nem azt akartam hogy elgondolkodtasson,csak egyszerűen azt,hogy áttudjam érezni a történetet és egy kicsit lekössön .
Az meg szerintem hülyeség,hogy úgy ítélitek meg( akinek nem inge ne vegye magára ),hogy el se olvastátok.Csak megismertétek,hogy kb miről szól és rámondjátok,hogy nektek nem tetszene. Tapasztalat,mivel én is jártam így sok könyvel(ezért szoktam 2 órát eltölteni a könyvesboltokban,mivel minden könyvet alaposan átnézek).
A fantasy-t nem nagyon szoktam olvasni,de tény és való,hogy nekem is tetszett az Alkonyat első része(filmben egyszerűen utálom,megnéztem őket,de szerintem,finoman mondva nem jó film)a többinél megakadtam.
Oké egy kicsit elrizsáztam de a lényeg az,hogy nekem tetszett, és azért olvastam el mert szeretem az ilyen típusú könyveket.Én is most kezdtem a gimiben,szóval bele tudtam élni magam Reni(főszereplő) életébe.És hidjétek el vannak ilyen emberek,mint a regényben.Én se hittem el addig, amíg meg nem kaptam az új osztályomat :D Nem teljesen (hát persze hogy nem a kiköpött másuk),de elégé hasonlít egy-egy szereplő pár osztálytársamra.
Bocs a hosszú komment miatt.. Egy 15 éves lány aki olvasta az Szjgt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!