Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit esznek annyira ezen a...

Mit esznek annyira ezen a szent johanna gimin?

Figyelt kérdés
Mindenki erről beszél, bárhova megyek, ebédlőbe, öltözőbe mindenhol valaki ezt olvassam.. Beleolvastam, és persze akaratlanul is tudom a fél sztorit, mindenkinek a kezén C. betűk vannak. Őszintén eléggé idegesít. én is olvasok, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy ezt megvegyem.Valahogy az jött le, hogy az egész egy 10 éveseknek való történet, és mikor megtörténik az elsp csók akkor sírnom kéne(??) nem igazán értem, persze nem olvastam, nem tudhatom.. olyan, mintha divatból olvasnák sokan.. Nem szeretnék senkit sem megbántani, de érdekelni, hogy miért olvassa mégis mindenki ezt. köszönöm:)
2013. jan. 12. 14:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Én olvasom, és rajongója is vagyok, de nem olyan fanatikus mint amit fent említettél! Én soha nem bőgtem(?) rajta, és nem is rajzoltam a kezemre a neveiket, de tény az tény hogy egy (szerintem) nagyon jó könyv.

Magyar írónő írja, magyarok a szereplők, nem fantasy regény hanem tényleg a valós életről szól. Van benne minden amit egy mai gimnazista is megtapasztalt a gimiben eltöltött 4 év alatt.

Én még akkor kezdtem el olvasni mikor csak 3 rész volt meg. Akkor még nem volt ennyi rajongója és a barátaim közül se ismerte senki. Most meg szinte minden lány osztálytársam olvassa, szóval szerintem ez bizonyítja h Laura(író nő) milyen jól ír.

2013. jan. 12. 15:39
 2/18 anonim ***** válasza:
Én olvastam, de nem értek egyet az előttem íróval. Pusztán azért kezdtem el olvasni, mert már untam, hogy mindenkinél ott van, látom a neten Leiner Laura nevét, és megállapodást kötöttem magammal, hogy egy könyvet elolvasok. Végül annyira megszerettem, hogy elolvastam a mind a 7-et. Három barátnőmnek el is mondtam, mert elég gyakran beszélgetünk könyves élményekről, kettő elkezdte olvasni. A harmadik bealudt a felénél. A jellemek nem nagy számok, eléggé elkülönültek és várható, hogy mit fognak mondani, tenni. A felállás is ismerős, és az írónő megragadta a lányok kedvenc témáját. Ezen kívül a könyv egy nulla...
2013. jan. 12. 16:28
 3/18 anonim ***** válasza:
azért szereti sok lány, mert könnyen emészthető, tulajdonképpen a nagy büdös semmiről hadováló könyvről van szó, a lehető legegyszerűbb irodalmi elemekkel. olyan mint a szappanoperák.
2013. jan. 12. 16:44
 4/18 A kérdező kommentje:
Én is ezt vettem észre, mikor beleolvastam.. Olyan mintha valaki unta volna magát, és megírta volna egy óra alatt ugyanazt a 200 szót használva. Már a borításán is látszik milyen lányokat szeretnének rávenni az elolvasására.
2013. jan. 12. 17:34
 5/18 anonim ***** válasza:

Ez főként gyerekeknek íródott szerintem. Én nem olvastam, csak beleolvastam, de az is épp elég volt... Primitív az egész, mintha a neten olvasnám a bejegyzéseket... nem is értem, hogy lett ebből könyv. Ez nem egy irodalmi mű, legalábbis én nem szívesen hívnám annak... Persze nem ismerem a sztorit, nem olvastam el egy könyvet sem, de amit eddig láttam, az nagyon unszimpatikus.

19/N

2013. jan. 12. 19:11
 6/18 anonim ***** válasza:
*antipatikus.
2013. jan. 12. 19:25
 7/18 jamesandjames ***** válasza:
Sokat hallottam róla ezért kezdtem el én is olvasni. Szerintem igazán jó könyv, mert a mai fiatalságnak szól, velünk egy korosztály, gimi, magyar az írónő és a szereplők, meg helyszínek is. Ezek általában mér egy plusz pontot jelentenek. És az, hogy nem használ az írónő bonyolult és olyan szavakat amit a 11-12 évesek nem értenek azért van mert tizenéves korosztálynak van szánva a könyv és ezáltal sok olyan ember is megszeretheti aki nem szokott olvasni. Sok ismerősöm is a Szent Johanna által szeretett meg olvasni, ami azért jó dolog, hisz így Laura az olvasásra tanítja a gyerekeket. Szerintem, ha nem is a legnehezebb irodalmi elemekkel van ellátva a könyv, attól még hasznos,mert így legalább olvasnak az emberek és nem egész nap a gép, tv előtt ülnek. Nekem tetszett, és szerintem nem egyedül vagyok ezzel. :)
2013. jan. 12. 19:42
 8/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:) Persze megértem, ha egy 10 éves elkezdi olvasni, és nem tudja lerakni.. én is így voltam ezzel 9 évesen, mikor elolvastam a Neveletlen hercegnő 8 vagy 9 könyvét, az is hasonló lehetett. Viszont múlt nyáron megpróbáltam újra elkezdni, és 50 oldal után rájöttem, hogy azóta sokat változtam, és ez nem nekem való már. Lassan 15 leszek, és ilyen könyvet nem tudnék elolvasni. Ezért nem értem, hogy lehet az, hogy sok 16 éves teljesen bele van szerelmesedve a könyv történetébe.

Most nézzük az alkonyatot. Nem olyan rég szinte ugyanekkora sikert ért el, mégis legtöbben csak 'lefujjozzák' mivel az összes tini odavolt/van érte, ahogyan én is. De az egy teljesen más történet.. egyáltalán nem reális, tele van fordulatokkal, földöntúli eseményekkel.. Én nagyon élveztem, le se tudtam rakni a könyvet.. volt, hogy 3 nap alatt elolvastam a 800 oldalas könyvet, és tényleg sírtam is. (hozzáteszem, sokan megnézik a filmet, és azt mondják szar az egész.. amit megértek, mivel a film tényleg az) De azon rajta is van a 16-os korhatár, nem a 10 éveseknek írták.. viszont az, hogy a mai 16 évesek olyasmi könyvet képesek élvezni mint a SZJG, eléggé megdöbbent.

2013. jan. 12. 20:26
 9/18 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszett egy ideig. Nem nagyon szeretek olvasni, de a barátnőm elolvasta és tetszett neki, szóval gondoltam elolvasom én is. Teljesen megszerettem, de mire a 2. felénél jártam meguntam.. A lány nagyon idegesített. Sajnálom, de tényleg.. Állandóan nyávog, mert az önbecsülése a nullával egyenlő..
2013. jan. 12. 21:20
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

én osztálytársamtól hallottam róla 11.-ben. a húga kezdte olvasni(ő 12 volt akkor), aztán ő is. beszéltünk róla, a címe nem tetszett, de aztán karácsonyra megvettem hugomnak (egyidősek a testvéreink). elolvastam, és teljesen magával ragadott. 1-2 nap alatt elolvastam az első részt. nagy rajongója vagyok, anya is olvassa, meg hugom is. már voltunk találkozón is, meg 2 dedikáláson. (jó, ebbe nem megyek bele:D)

szóval szerintem azért szeretik sokan, még idősebbek is, mert könnyed, vicces, és reális. jó, totálisan nem reális, elvégre a főszereplő olyan ultrahipermenő, hogy az nem létezik, meg hogy pont egy szürke kisegeret vesz észre, rögtön az első napon blablabla. tényleg nagyon vicces, és olvastatja magát szerintem, és arra tökéletes, ha tanulás után valami kikapcsolódásra vágyik az ember.

(amúgy olvastam a Twilightot, most harmadszor és szenvedés volt. mármint eleinte tetszett, bár a 2. igencsak unalmas, de most már tényleg borzalmas volt. egyszerűen hihetetlen az a könyv. először mikor olvastam a Breaking Down-t, azt mondtam, beteg. de igazából tetszik. nem tudom, hányadán állunk :D)

de ez persze csak az én véleményem :)

20/L

2013. jan. 13. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!