Mit esznek annyira ezen a szent johanna gimin?
Én olvasom, és rajongója is vagyok, de nem olyan fanatikus mint amit fent említettél! Én soha nem bőgtem(?) rajta, és nem is rajzoltam a kezemre a neveiket, de tény az tény hogy egy (szerintem) nagyon jó könyv.
Magyar írónő írja, magyarok a szereplők, nem fantasy regény hanem tényleg a valós életről szól. Van benne minden amit egy mai gimnazista is megtapasztalt a gimiben eltöltött 4 év alatt.
Én még akkor kezdtem el olvasni mikor csak 3 rész volt meg. Akkor még nem volt ennyi rajongója és a barátaim közül se ismerte senki. Most meg szinte minden lány osztálytársam olvassa, szóval szerintem ez bizonyítja h Laura(író nő) milyen jól ír.
Ez főként gyerekeknek íródott szerintem. Én nem olvastam, csak beleolvastam, de az is épp elég volt... Primitív az egész, mintha a neten olvasnám a bejegyzéseket... nem is értem, hogy lett ebből könyv. Ez nem egy irodalmi mű, legalábbis én nem szívesen hívnám annak... Persze nem ismerem a sztorit, nem olvastam el egy könyvet sem, de amit eddig láttam, az nagyon unszimpatikus.
19/N
köszönöm a válaszokat:) Persze megértem, ha egy 10 éves elkezdi olvasni, és nem tudja lerakni.. én is így voltam ezzel 9 évesen, mikor elolvastam a Neveletlen hercegnő 8 vagy 9 könyvét, az is hasonló lehetett. Viszont múlt nyáron megpróbáltam újra elkezdni, és 50 oldal után rájöttem, hogy azóta sokat változtam, és ez nem nekem való már. Lassan 15 leszek, és ilyen könyvet nem tudnék elolvasni. Ezért nem értem, hogy lehet az, hogy sok 16 éves teljesen bele van szerelmesedve a könyv történetébe.
Most nézzük az alkonyatot. Nem olyan rég szinte ugyanekkora sikert ért el, mégis legtöbben csak 'lefujjozzák' mivel az összes tini odavolt/van érte, ahogyan én is. De az egy teljesen más történet.. egyáltalán nem reális, tele van fordulatokkal, földöntúli eseményekkel.. Én nagyon élveztem, le se tudtam rakni a könyvet.. volt, hogy 3 nap alatt elolvastam a 800 oldalas könyvet, és tényleg sírtam is. (hozzáteszem, sokan megnézik a filmet, és azt mondják szar az egész.. amit megértek, mivel a film tényleg az) De azon rajta is van a 16-os korhatár, nem a 10 éveseknek írták.. viszont az, hogy a mai 16 évesek olyasmi könyvet képesek élvezni mint a SZJG, eléggé megdöbbent.
én osztálytársamtól hallottam róla 11.-ben. a húga kezdte olvasni(ő 12 volt akkor), aztán ő is. beszéltünk róla, a címe nem tetszett, de aztán karácsonyra megvettem hugomnak (egyidősek a testvéreink). elolvastam, és teljesen magával ragadott. 1-2 nap alatt elolvastam az első részt. nagy rajongója vagyok, anya is olvassa, meg hugom is. már voltunk találkozón is, meg 2 dedikáláson. (jó, ebbe nem megyek bele:D)
szóval szerintem azért szeretik sokan, még idősebbek is, mert könnyed, vicces, és reális. jó, totálisan nem reális, elvégre a főszereplő olyan ultrahipermenő, hogy az nem létezik, meg hogy pont egy szürke kisegeret vesz észre, rögtön az első napon blablabla. tényleg nagyon vicces, és olvastatja magát szerintem, és arra tökéletes, ha tanulás után valami kikapcsolódásra vágyik az ember.
(amúgy olvastam a Twilightot, most harmadszor és szenvedés volt. mármint eleinte tetszett, bár a 2. igencsak unalmas, de most már tényleg borzalmas volt. egyszerűen hihetetlen az a könyv. először mikor olvastam a Breaking Down-t, azt mondtam, beteg. de igazából tetszik. nem tudom, hányadán állunk :D)
de ez persze csak az én véleményem :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!