Hunger Games - mi történt Európával?
Engem nem Amerika-mint kontinens- (maradványa) érdekel, hanem, hogy mi lett a "többiekkel". Ha jól emlékszem egy szó sem esett Európáról, Ázsiáról, Ausztráliáról vagy Panemen kívül másról.
A könyv nem különösebben hatott meg, inkább a háttér érdekel. A háború, az országok többsége. Mindenki véleményét szívesen meghallgatnám.
Pont amiatt, hogy kevés vagy szinte semmi információt nem találtam erről, feltettem /ezt/ a kérdést, hátha szerencsém lesz, és valaki más fejében is szöget üt a dolog.
Az említett linket pedig már én is olvastam, köszönöm.
Szerintem maga az írónő sem gondolkodott rajta, ami jelzi, hogy egy YA történet gyengén kidolgozott háttérrel, ami aszigorúan a jelenre és a jövőre korlátózódik. Ebbe a piciny keretbe beszorított információkból arra lehet következtetni, hogy valószínűleg más földrészeknek is ez lett a sorsa, vagy valami hasonló.
Ezt egy elég morbid példával magyarázom a koncentrációs táborokkal, ez a viadal sem sokkal jobb. Ha máshol maradtak volna értelmes, fejlett civilizációk, ne adj isten, csak amerika pusztult el teljesen, a nagy országok megakadályozták volna ezt.
Panem nem úgy nézett ki, mint akik fizettek volna, hogy más országok csöndben maradjanak, és egyáltalán: a nagy vezetők mind valami másik helyre költöztek volna.
Egyébként említ valamit, hogy csak nem teljesen kiírtották az emberiséget, vagy lehet, hogy ez csak a filmben van, de ebből is arra következtetek, hogy más helyek is elpusztultak, lehet, hogy azok teljesen.
Előző, ma sem menti meg senki az Észak Koreában élő szerencsétleneket, sőt azt sem akadályozza meg senki ami Afrikában történik
Ez hülyeség hogy ha lennének Panem mellett más országok is megakadályoznák a viadalt
Amúgy Panem kb egy Észak Korea szintű brutális diktatúra, ahol a benne élőknek fogalma sincs a körülöttük lévő világról, és mivel az ő szemszögükből halad a sztori ezért nem fogunk mi sem többet megtudni, de ez az infók amúgy teljesen lényegtelenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!