Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok róla?

Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Az öregek azt mondták, valamikor az emberi faj állt a tápláléklánc csúcsán. Hogy az embereknek nem kellett attól félniük, hogy éjszaka mutánsok ragadják el őket a Sötétségbe. Hogy olyan fegyvereink voltak, melyekkel minden más fajt magunk mögé kényszerítettünk. Nehéz elképzelni... Hogy nem kellett akkoriban rettegnünk a nálunk erősebbtől...

Az öregek elmondták a mostani világ történetét: egy híres tudós egy farkas születendő kölykének génjeit módosítva teremtette meg az első Bestiát.

Mikor a farkas felnőtt és mutáns képességei kifejlődtek megölte teremtőjét, és a kutatócsoport többi tagját, majd bevetette magát az erdőbe. Az orvosok és a többi kutató azt nyilatkozta mindenkinek, hogy a lény elpusztul a vadonban, hiszen nem tudja magát ellátni. Nem így lett.

A következő évben egy egész falka tanyázott a város határában lévő erdőkben. Két év múlva megtámadták a város külső negyedeit. A lakosság nagy részét megölték, csak néhány családnak sikerült elmenekülniük. Az emberek rájött, hogy mi történt a vadállattal. A város közepében lévő színházba menekült a maroknyi ember. Elbarikádozták magukat és megtanultak fegyverekkel bánni. Mivel nem járhattak mindig gépfegyverekkel átszoktak a késekre és az íjakra.

Lassanként építkezni kezdtek a színház köré. Minden megvolt a megélhetéshez: gyümölcsfák, egy csörgedező patak, néhány csordányi szervasmarha, és egy konda disznó. Olyan kevesen voltak, ennél nem is kellett több. A színház környéke beépült, és az építkezéssel párhuzamosan a védelmi palánkot is tágították.

A város Tanácsa kijelölte a legbátrabb harcosokat, akiket ma Őrzőknek hívunk. Ők voltak azok, akik több mit egy évtized után először merészkedtek ki a palánk falain kívülre. A feladatuk már akkor is ugyanaz volt, mint most: Bestiákat ölni. De ezek az emberek nem csak kivételesen bátrak voltak, hanem különleges képességgel is bírtak. Voltak közöttük angyalok, vámpírok, vérfarkasok és ritkán ugyan, de néha mágusmester is. Az Őrzök üzletelnek a törpékkel, hogy legyen elég nyersanyagunk, ők merészkednek el a tündérek földjére, hogy megszerezzék nekünk az oly ritka tündérhártyát. Megvédenek a sárkányoktól és elmennek a Gyógyítóhoz, hogy megszerezzék a nekünk szükséges gyógyfüveket. Ezek a Gyógyítók kint élnek a Sötét Rengetegben. Ha úgy hozza a sors mutánsokat ölnek, de elsődleges feladatuk különleges főzeteket és bájitalokat készíteni, a védelem számára. Azonban ehhez is kell egy veleszületett tehetség, egy olyan veleszületett képesség szükséges, ami csak nagyon keveseknek adatik meg. Ezért is van (jó esetben) Birodalmonként csak egy belőlük. Titokzatosak, sok legendában feltűnnek, de igazából senki sem tudja, (persze a Tanácson és az Őrzőkön kívül) hogy pontosan mi a szerepük a lakosság ellátásában, vagy megvédésében.

Nem tartott sokáig az emberiség uralkodása a világ fölött, újra az állatok irányítanak.

Hogy tetszik? Vagy nem tetszik? Most nem a szóismétlésekre vagyok kíváncsi, (mert amúgy sok van)és nem az átmenetere, mert kicsit kaotikusak, hanem magára a történetre. Hogy visszafejlődött az emberiség, meg ilyenek! Várom, az építőkritikákat is! :)

2012. dec. 9. 11:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem jön be. Akik egyébként falják az ilyen történeteket, biztos értékelni fogják, de ha én ilyen könyvet veszek a kezembe, legyen benne valami plusz, ebben semmi eredetit nem találok.
2012. dec. 9. 12:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem néz ki rosszul, de azért jónak sem mondanám. Van néhány szóismétlés és néha önmagadat is ismétled. Gondolom, fantasy-nak készül. Ha a hátsó borítón lévő szöveg érdekfelkeltő, elolvasnám. Csak olvass sokat és ne add fel! :)
2012. dec. 9. 12:23
 3/10 Keselyüstök ***** válasza:

Én imádom a fantasykat, de ez így nem tetszik. Leginkább azért mert nem tudom eldönteni, hogy akkor most milyen korban játszódik ez az egész. jelenekor?(tudósok, gépfegyverek) vagy egy amolyan középkori jellegű?(sárkányok, legendás lények). Valahogy nem tudom elképzelni hogy volt egy ilyesmi világ mint most, aztán egyszerre megjelentek más lények. Olyan mintha sci-finek indulva csapna át fantasyba. Egyébként ha különvesszük a kettőt, nekem a második fele és maga az elképzelés, ötlet nagyon tetszik.:)

Kicsit zavaros lett, de remélem azért érted mire akartam kilyukadni:D

2012. dec. 9. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem abszolút tetszik a történet. Jó alapötlet/világfelépítés. Ez a katasztrófa, visszafejlődés & természetfeletti lények szerintem jó kezdés. Kéne egy konkrét bonyodalom ami elindítja a történetet, néhány szereplő, helyszín, kaland és még egy kis csiszolás az írástudományon és jó is lesz. Megérné folytatnod :)
2012. dec. 9. 12:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik!! Imádom a fantasy-t és ezt a könyvet biztos elolvasnám!! Majd rakd föl a folytatását is!!
2012. dec. 9. 13:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, az első pár válaszolónak igaza van, kiveszem a visszafejlődést, egyszerűen, csak egy őrült varázsló teremtette a 'Bestiákat'!

És köszönöm az utolsó kettő válaszolónak is!

2012. dec. 9. 15:53
 7/10 A kérdező kommentje:
És igen, 3. válaszoló, középkor jellegű lesz, köszi minden kedves válaszolónak! :)
2012. dec. 9. 15:55
 8/10 Keselyüstök ***** válasza:
Értem. Nos, akkor csak hajrá!:D Ha sikerül jól megírnod, szerintem pöpec kis történet lesz.;)
2012. dec. 9. 18:21
 9/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, hol olvashatjuk majd? :D
2012. dec. 9. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerre túl sok fajt akarsz belepréselni. Ha mindegyik jelen lesz el se tudom képzelni hány oldalra lesz szükséged.
2012. dec. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!