Milyen könyveket tudtok ajánlani 14-15 éves lányoknak?
Ha olvastad az SZJG-t, elolvashatod azokat a könyveket, amiket Reni ajánl, mind nagyon színvonalas, és rajongói blogokon már kigyűjtötték őket, ha jól tudom. :)
Aztán én 15 éves korom környékén olvastam a Jane Austen könyveket (Büszkeség és balítélet, Emma, A klastrom titka, stb)
Sophie Kinsella: Csörögj rám! (ezt mostanában adták ki)
C.S: Lewis: Narnia krónikái
Jostein Gaarder: A narancsos lány
Thury Zsuzsa: A tűzpiros üveggömb
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Nekem ezek voltak a kedvenc könyveim. :)
A szilmarilok
J. R. R. Tolkien
A Gyűrűk Urának rajongói most megismerkedhetnek az előtörténettel - ám akik amazt még nem olvasták (vannak-e ilyenek?), azok is kellemes, gyönyörű mesét vehetnek a kezükbe. A kötet első és második része ("Ainulindale" és "Valaquenta") a tolkieni rege őskoráról, a világ teremtéséről és az istenekről szól. A három szilmaril Feanor, a tünde kovács műve, bennük fénylik Valinor, az istenek hazája két sugárzó fájának világa. Morgoth, a Sötét Úr azonban elragadja őket, és ezzel kitör a háborúság közte és a tündék között. Egy szilmarilt sikerül visszaszerezni a szerelem hatalma által - s végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív tünde és ember a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy a tűzbe. A harmadik rész, az "Akallabeth" pedig a másodkor története, Númenor tündökléséé és bukásáé. A szilmarilok tartalmazza mindazon meséket és mondákat, melyekre oly sokszor hivatkoznak A Gyűrűk Urában, például Berenét és Lúthienét. Akik Tolkien világát megszerették, vagy éppen most pillantanak bele először, ebben a műben sem fognak csalódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!