Ez milyen kezdés? Csak pár mondatot írtam, hisz a regény első pár sora a legfontosabb. Vélemény?
Engem nem fogott meg. Mégpedig azért mert rögtön el is akadtam. Írtál egy anyáról akinek a fia épp megérkezett. Az ember azt hinné a történet róluk szól, mert kiemelted őket. Majd újra leírod a várakozást és az esetleges találkozásokat, de még nem jött be a vonat.....most akkor bejött vagy sem?? Akkor a fiú honnan szállt le?? Ugyanazt leírtad kétszer csak míg az első verzióban egyes szám harmadik személyében (az anyuka) addig a második verzióban többes szám harmadik személyében..(többiek)
Leírtál egy bevezetést, de senki nincs akivel elinduljon a cselekvés..
Eléggé gubancos, a fogalmazással sem stimmel valami, talán túl a helyesírás is hibádzik. Látom a pályaudvart, amit leírtál, de valahogy nem tetszik a módja. Akadt szóismétlés is.
És igaz, én is azt vártam volna, hogy az édesanyával és a gyerekkel folytatod a történetet. Ha csak pillanatképként ragadtad ki őket, akkor legyen több, hogy ne tűnjenek különlegesnek, említs meg más embereket is, idős bácsit, aki talán az unokáihoz siet, srácokat, akik táborba mennek vagy hasonló.
Írj és olvass sokat.
Rögtön az édesanya és a gyermek után kellett volna írnod róluk, csak hogy tudjuk, nem különlegesek a történet szempontjából, ők csak utasok a többi között.
Szerintem.
Wall of text, a 2. mondatnál eluntam. Arra hajtassz kb, hogy felvágj, micsoda szókincsed van, miylen szépen fogalmazol, épp ezért lesz nevetséges és rettentő unalmas is egyben.
"Nem lehetett tisztán érteni a szavakat, inkább csak szófoszlányok voltak kivehetők innen-onnan, de a látvány magért beszélt. Némán is érteni lehetett az eseményeket, mint ahogy a zokogó édesanya várja rég nem látott fia hazajöttét."
WTF? Ez így a semmiből, miközben arról írsz, de zajos a pályaudvar?
"nehéz táskákat cipelve magukon"
Ilyet magyar ember nem mond. Nehéz táskát cipel magán... Fájdalmasan nagy ostobaság.
Egy mondatban meg anny és-t és hogy-ot szorítasz, hogy a felénél elfelejtem mit akarsz.
Ne erőltesd ezt inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!