Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez milyen kezdés? Csak pár...

Ez milyen kezdés? Csak pár mondatot írtam, hisz a regény első pár sora a legfontosabb. Vélemény?

Figyelt kérdés
"A pályaudvart megtöltötte a zsúfolt tömeg. Az emberek beszéde hangosan vízhangzott, s hatalmas hangzavarban egyesült. Nem lehetett tisztán érteni a szavakat, inkább csak szófoszlányok voltak kivehetők innen-onnan, de a látvány magért beszélt. Némán is érteni lehetett az eseményeket, mint ahogy a zokogó édesanya várja rég nem látott fia hazajöttét. Az a szeretetteljes ölelés, ahogy szorosan magához szorította már felcseperedett csemetéjét teljesen rabul ejtette az embert. Olyan megható, amikor ilyen boldogságot, őszinte örömöt látni valaki arcán. Szinte szétnyílt körülöttük a tömeg, s többen is megmosolyogták a látványt, de aztán gyorsan lépkedtek tovább. Mindenki kavarodott, inkább egy csordára hasonlítottak, ahogyan loholtak összevissza a helyiségben. Hiába, rohanó világban élünk. A társaság nagy része a vonat felé igyekezett nyakig felöltözve, nehéz táskákat cipelve magukon, vagy épp a földön húzva, melyek kerekei hangosan gördültek végig a kövön. A másik nagyobb rész pedig várakozott, türelmetlenül várták a vonatot, melyekről rég látott szeretteik szálnak majd le. Izgalom sugárzott az arcukról. Izgatottan várták, hogy a kis kürt megszólaljon, mely jelzi, hogy a vonat a vágányra érkezik és, hogy meglássák a járművet, s hallják zakatoló hangját, melyből már tudják, hogy mindjárt itt van, mindjárt láthatják a várva várt személyt."

2012. nov. 25. 23:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Engem nem fogott meg. Mégpedig azért mert rögtön el is akadtam. Írtál egy anyáról akinek a fia épp megérkezett. Az ember azt hinné a történet róluk szól, mert kiemelted őket. Majd újra leírod a várakozást és az esetleges találkozásokat, de még nem jött be a vonat.....most akkor bejött vagy sem?? Akkor a fiú honnan szállt le?? Ugyanazt leírtad kétszer csak míg az első verzióban egyes szám harmadik személyében (az anyuka) addig a második verzióban többes szám harmadik személyében..(többiek)

Leírtál egy bevezetést, de senki nincs akivel elinduljon a cselekvés..

2012. nov. 25. 23:30
 2/6 A kérdező kommentje:
mert ez csak az első pár mondat. a főszereplő még nincs képben... egy leírással akartam kezdeni, melynek ez csak az első pár sora lenne, és ez csak az lesz majd amit lát. és ugye több vonat van egy pályaudvaron.. de úgy látom nem értem el amit akartam. de ugye ez csak pár sor, itt a cselekmény még nem kivehető, nem is az volt most a cél, csak az első pár sor, hogy hangzik alapon.. köszönöm!
2012. nov. 25. 23:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Eléggé gubancos, a fogalmazással sem stimmel valami, talán túl a helyesírás is hibádzik. Látom a pályaudvart, amit leírtál, de valahogy nem tetszik a módja. Akadt szóismétlés is.

És igaz, én is azt vártam volna, hogy az édesanyával és a gyerekkel folytatod a történetet. Ha csak pillanatképként ragadtad ki őket, akkor legyen több, hogy ne tűnjenek különlegesnek, említs meg más embereket is, idős bácsit, aki talán az unokáihoz siet, srácokat, akik táborba mennek vagy hasonló.

Írj és olvass sokat.

2012. nov. 26. 06:06
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. természetesen azzal folytatódott volna, mint mondtam csak pár mondat, ebben még értelmetlen összefüggést keresni, mert csak az első pár mondatról van szó. köszönöm a kritikát!
2012. nov. 26. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Rögtön az édesanya és a gyermek után kellett volna írnod róluk, csak hogy tudjuk, nem különlegesek a történet szempontjából, ők csak utasok a többi között.

Szerintem.

2012. nov. 26. 18:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Wall of text, a 2. mondatnál eluntam. Arra hajtassz kb, hogy felvágj, micsoda szókincsed van, miylen szépen fogalmazol, épp ezért lesz nevetséges és rettentő unalmas is egyben.

"Nem lehetett tisztán érteni a szavakat, inkább csak szófoszlányok voltak kivehetők innen-onnan, de a látvány magért beszélt. Némán is érteni lehetett az eseményeket, mint ahogy a zokogó édesanya várja rég nem látott fia hazajöttét."

WTF? Ez így a semmiből, miközben arról írsz, de zajos a pályaudvar?

"nehéz táskákat cipelve magukon"

Ilyet magyar ember nem mond. Nehéz táskát cipel magán... Fájdalmasan nagy ostobaság.

Egy mondatban meg anny és-t és hogy-ot szorítasz, hogy a felénél elfelejtem mit akarsz.

Ne erőltesd ezt inkább.

2012. nov. 26. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!