Melyik könyv ez?
Figyelt kérdés
Még anno gimnáziumban volt róla szó irodalom órán. Akkor nem olvastam el, mert nem volt kötelező, bár már akkor is érdekesnek találtam. Most eszembe jutott,és el is olvasnám, de sajnos csak ennyire emlékszem a történetéből:
Egy fiúról (férfiról?) szól, aki vagy gazdag, vagy szegény, de az álmában mindig az ellentétes társadalmi rétegben él. Egy idő után már nem tudja eldönteni, hogy melyik az igazi élete. És talán meg is hal a végén (?).
Hát ennyi sajnos, remélem vki ráismer, mert híres könyv. Előre is köszönöm! :)
2012. nov. 2. 17:50
1/2 anonim válasza:
Szerintem Babits Gólyakalifa című regényére gondolsz. Én még csak most olvasom, szóval a végéről nem tudlak biztosítani, de a többi az szerintem stimmel. :) Nagyon jó könyv, tényleg érdemes elolvasni, ha érdekel az ilyen lélektani téma.
2/2 A kérdező kommentje:
Óóó, igen!!! Tényleg ez az, így már ráismerek a címére!! :) :) Nagyon köszi! ;)
2012. nov. 15. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!