Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek hany evesen lehet...

Szerintetek hany evesen lehet elolvasni a Titkot?

Figyelt kérdés
14 eves vagyok, es elegge erdekel... De nem tudom, hogy erdemes e elolvasnom, es meg tudnam e erteni... Elore is koszi!

2012. okt. 27. 20:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
ez mióta tudomány kategória?
2012. okt. 27. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, ez a könyv egy hatalmas baromság. Mint sok félrevezető könyv/film/áltudomány, itt is vannak néha logikus alapok. Ne hagyd, hogy ezek félrevezessenek. Ahogy emlékszem a filmből (csak áttekergettem rajta anno, többet nem ér meg), utalgatnak kvantumfizikára és hasonlókra, az is mind csak rizsa, és félrevezetés. Azért választották a kvantumfizikát, mert annyira új és rejtélyes dolog, hogy senki nem tud róla biztosat.

14 évesen még könnyen félrevezethető vagy, tipikus célközönsége a könyvnek, szóval csak figyelmeztetlek. Nyilván semmi tragédia nem fog történni ha hívő leszel, maximum annyi, hogy ha felnősz, akkor sokkal gátlástalanabb és akaratosabb leszel, esetleg nehéz lesz feldolgozni hogy a világ nem úgy működik, ahogy azt itt leírták. De valszeg 20-30 éves korodra rájössz, hogy ez hülyeség volt, vagy ha nem is, akkor is átalakítod kicsit normálisabbra az életszemléleted.

Persze, az optimizmus nagyon jó dolog, és csak úgy lehet alkotni valamit, ha hiszel benne, de a titok teljesen kifacsart, hibás, eltorzított szemlélet. Semmit se vonzol be, teszel dolgokért, amik vagy sikerülnek, vagy nem.

2012. okt. 27. 21:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Alábecsülöd magadat, egy 14 éves ember szinte már mindent megért.Ha érdekel nyugodtan olvasd el,ne mi döntsük el.
2012. okt. 27. 21:31
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom, ez jol esett!:-)
2012. okt. 27. 21:40
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

Én is 14 éves koromban néztem meg a filmet meg olvastam el félig meddig a könyvet. Nem 100%-ig hülyeség ez az elmélet, mert valamelyest szerintem tényleg "bevonzunk" dolgokat, de egyet értek az ötödik válaszolóval; lényegében egy mondat több változatban.

Azt azért nem mondanám, hogy az összes 14 éves szinte már mindent megért, de ha egy olyan valakiről van szó, aki elgondolkozik rajta, hogy elolvas egy ilyen könyvet, az biztos meg is érti szerintem.:)

15/L

2012. okt. 27. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!