Pontos dátumot nem említenek, de eléggé a jövőben.
2012. okt. 21. 20:45
3/9 anonim válasza:
Igen. A jövőben. De több éven keresztül, mivel minden évben megtartják a Viadalt. És mivel a 2. könyvben a 75. viadal (A Nagy Mészárlás) tehát biztosan 75 évvel később napjainknál. Remélem ezzel tudtam segíteni!
2012. okt. 22. 17:22
4/9 anonim válasza:
75 évvel később a véres polgárháború leszámolása után :) Meg ugye Észak-Amerika romjain épült Panem, tehát a városokat/államokat meg kellett szüntetni, létrehozni Panemet és csak utána :)
2012. okt. 27. 16:34
5/9 A kérdező kommentje:
de akkor miért olyan fejletlen minden?:D kb 10 év múlva lesz sztem ilyen fejlett a világ... nem 74+év múlva
2012. okt. 29. 21:41
6/9 anonim válasza:
Ebben igazad van
eddig fel sem tűnt, milyen fejletlenek az korhoz képest
2012. nov. 2. 23:23
7/9 anonim válasza:
4. vagyok
A könyvben egyáltalán nem fejletlen a világ, lsd harmadik könyvben a 13. körzet leírását. Speckó harci fegyverek, ruhák stb.
Csak a körzetek fejletlenek, mert elnyomják őket
2012. nov. 5. 13:06
8/9 anonim válasza:
Ez igaz. Viszont azok a részek, amik a Kapitóliumról szólnak, abban nagyon fejlett a világ, csak a örzetek nem lehetnek ilyenek küldönben már rég fellázadtak volna, ha olyan fegyvereik meg mindenük van... Mert akkor egyenrangúak lennének a körzetek a kapitóliummal...
2012. nov. 10. 20:41
9/9 alex19782 válasza:
A harmadik könyvnek ugyan még csak a felénél járok, de az eddigi elejtett megjegyzésekből (mivel konkrét dátum eddig nem volt még leírva) én a következőt tippelném.
Ugye az utcsó a 75. éhezők viadala volt. Előtte volt a felkelés, ami már a Kapitólium ellen irányult, szóval az is már jó régen létezett. Ráadásul a 3. könyvben elhangzik, hogy a 13. körzet felépítése "pár száz évig tarthatott". Az ismert dátumokból és a technikai fejlettségből tippelve (azt is figyelembe véve, hogy az emberiség "majdnem kipusztulása" után valószínűleg a technikai fejlődés stagnált), én a 2600-2700-as éveket tippelném, de nem kizárt hogy a 4. évezredben játszódik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!