Mi a véleményetek A Szent Johanna Gimiről?
Az SzJGben az fogja meg a fiatalokat, hogy kellemes, szórakoztató, nem kell gondolkodni rajta, és könnyen azonosulni lehet a szereplőkkel, hiszen ők maguk is fiatalok, mai magyar tinik. Az olvasó elhiszi, hogy ez akár vele is megtörténhet, sokan párhuzamokat vonnak a könyvbeli történések, személyek és saját környezetük között.
A főhős nem gazdag, nem világszépe, nem bomlanak utána a pasik és nem hever a lábai előtt az egész iskola, így az olvasóban nem alakul ki kisebbségi komplexus, és hibái ellenére könnyű azonosulni vele, hiszen nem egy precízen kidolgozott karakter, hanem igazából egy típusa a fiataloknak, sokan bele tudják képzelni magukat a helyébe.
Cselekménye nemigen van a könyvnek, így laza kikapcsolódáson kívül mást nemigen nyújt a könyv, egyszer-olvasható. Igazából a vicces szituációk tartják életben a sztorit, amik nélkül az lecsupaszodna egy totál megindokolatlan szerelmi történetté, ahol a szereplők, Cortez és Reni különböző okok miatt elszúrják majd természetesen ismét megjavítják kapcsolatokat.
Sajnos a mai tizenévesek nagy része nem vevő komolyabb, elgondolkodtatóbb történetekre.
Egyébként én elolvastam az összes eddig megjelent kötetet, és a 8-at is várom, mert 2-3 napig elszórakoztat két másik könyv között.
Ami a könyv erőssége és hibája egyben, az a mellékszereplők változatossága. A mai fiatalok minden típusát felvonultatja, pozitívakat és negatívakat egyaránt, nincs két egyforma karakter. Sajnos ezen karakterek nagy része egysíkú és eltúlzott, például Virág, aki tényleg irreálisan együgyű, vagy az "A-s lányok", akik szintén megjelenésüktől kezdve egy sablonba tartoznak, Reni szülei, na és persze a két főszereplő, Reni, aki nagyon szerencsétlen, és Cortez, aki nagyon laza és nagyon menő. (Számomra ők egyáltalán nem szimpatikusak)
Véleményem szerint a legjobb karakterek Kinga, Dave, Arnold és Cortez nagymamája.
Aki egy könnyed, romantikus könyvre vágyik, annak mindenféleképpen ajánlom. A kötetek terjedelme nem vészes, pár napos olvasnivaló, nyelvezetük kifejezetten egyszerű, fiatalos.
Negatívum, hogy az iskola fontosságát a sárba tiporja, a könyvben egymás után pacsiznak a szereplők a rossz jegyekért, aki tanul, annak küzdenie kell a többiek elismeréséért, és ez egyáltalán nem közvetít követendő példát.
14/L (igen, tudom hogy én is egy mai fiatal vagyok:P)
huhh, ez elég hosszú lett, de már régóta kikívánkozott.
És egy jó tanács: tényleg olvasd el, nem rossz könyv, de kikiáltani bármelyik szereplőt példaképnek szerintem nagy hiba lenne...
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!