Fiúk, ti szívesen olvasnátok egy olyan fantasy szerű könyvet, amit nő írt?
Azért nem, mert egy női iró nem tudja megállni és úgyis elveszik az őt érdeklő témában. Ez pedig nem más minthogy a férfi ránehézkedik a hősnőre, virágot vesz neki, megmenti, rendes, a nő lebeg éjjel-nappal a szeme elött, stb.
Lehet hogy az első 60 oldal tök jó, de utána tutira feltünik a nagybetüs nő a könyvben és a következő 200 oldalon csak erről van szó.
Nem hinném, hogy ez pont így van.
Bocsánat a lektűr műfajában lehet, nőtől még nem olvastam.
De a szépirodalom nem ilyen.
Női írótól eddig csak a HP-t olvastam, az viszont tetszett.
Szerintem nem csak az író nemétől függ a minőség
Köszi mindenki válaszát, és várok még továbbiakat.
kedves Első!
Kösz a választ, és elfogadom, mert sok nő valóban ilyen. Gondolom, nem ér meglepetésként, ha azt mondom, a kérdést magam miatt tettem fel. Én nő létemre sose szerettem a romantikus hülyeségeket. Nincs hősnő, a főszereplő férfi, és direkt kihagytam a szerelmi szálat, mert nem akartam nyálas hülyeségeket beleírni. van benne szerelem, de nem ilyen nyálas izé, és nem feltétlen a főszereplővel.
és ha férfi írói álneve lenne?
A ponyvát gyarkan írják álnáv alatt, már csak a műfaja miatt is. Ha valaki elismert író akar lenni később, de jelenleg csak ponyvákat ír akkor álnevet használ. Az már marketing kérdése, hogy a női író férfi vagy nőit hazsnál. A legtöbben külföldi nevet használnak... ez is marketing.
Márpedig Fantasy legtöbb ponyvában készül :-)
A GYU a Tűz és jég dala nem ponyva simán vállalta az író a saját nevét.
Ott van Leslie L. Lawrence, ő nem vállalta. Legalábbis van egy művész neve, mamár tudjuk ő Lőrinc L. László, azt nem tudom, hogy kezdőként lehetett e tudni.
Vagy Rejtő - P howar, Gobson L. Levelery (vagy valami ilyesmi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!