Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi lenne a véleményetek, ha...

Mi lenne a véleményetek, ha egy magyartanár kötelezővé (ajánlottá) tenné Oscar Wilde: Dorian Gray arcéképe c. könyvét?

Figyelt kérdés
2012. szept. 29. 16:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egyébként én nem tartom Lord Henryt feltétlenül negatív karakternek, erről sokat lehetne vitatkozni. (Tudom, hogy senki nem mondta, scak eszJa, és amit Basil érez, az szerintem is egy nagyon összetett dolog. Én elhittem a megfogalmazást, hogy senki nem mondta, csak eszembe jutott
2012. dec. 13. 18:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Én is elhittem Basilnek, az más kérdés, hogy az író mire akarta felhívni a figyelmet, lehet, hogy ez a virágnyelv része akart lenni... de azért reménykedek valamilyen szinten, hogy tényleg inkább imádatnak szánta. Egyáltalán nem lenne bajom azzal, ha melegek lennének, de szerintem így gyönyörű a sztori ahogy van.

Amúgy az eredetiben most úgy a háromnegyedénél tartok, és én azért nem mondanám, hogy Kosztolányié nyálasabb. Észrevettem pár mondatot, ami a kedvenc részeimből hiányzik az eredetiben, mert Kosztolányi úgy gondolta, hogy hozzátold még valamit; de azt a valamit én annyira imádtam, hogy az angolban meg hiányérzetem támadt. Szerintem mindkettő gyönyörű a maga módján, és a kedvencem, vagyis a dallamosság az eredetiben sem hiányzik, sőt, sok minden szebben hangzik angolul.

2012. dec. 13. 20:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Jaj amúgy lemaradt, hogy a filmes dologban meg egyetértek :)
2012. dec. 13. 20:32
 14/15 A kérdező kommentje:
Hű, most látom, hogy az előző üzenetem hogy összeugrott, bocsánat. Azt akartam írni: "Én elhiszem a megfogalmazást, hogy >>úgy szerette, mint Michelangelo a szobrait<<." Többek között azért is hiszem el, mert én verseket és prózát írok, és velem is volt már, hogy valaki ihletet adott, vagy valakiről mintáztam valakit, de ettől még baromira nem voltam belé szerelmes. És tetszik az idézett megfogalmazás is.
2012. dec. 17. 04:52
 15/15 A kérdező kommentje:

Ja, a Michelangelósat már 1x beírtam. Akkor nem tudom, az utolsó üzenetben, ami összecsúszott, mit akarhattam.:)

örülök, ha a filmmel kapcsolatban egyetértesz, a legtöbben egyet szoktak. Aki meg előbb látta, általában azt szereti, ez is azt mutatja számomra, hogy különbség van köztük, elég rendesen.

2012. dec. 17. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!