Mi a véleményetek Oscar Wilde- Dorian Gray arcképe című könyvéről?
Figyelt kérdés
Még nem olvastam, de rengeteget dicsérik itt a neten, a lélekbeli és filozófiai mélységeit ugyanúgy mint a drámaiságát. Érdemes lenne megvennem? Nektek adott valamit ez a könyv? Azt tudom hogy borús és nyomott hangulatú, de nem túl nehéz olvasmány, vagy egy valódi, vaskos szépirodalmi mű?
Előre is köszönöm a segítséget!
2011. dec. 12. 19:08
1/7 anonim válasza:
Én is most akarom elolvasni. :D Mellesleg én a neten megtaláltam angolul durván 600 forintért, annyit szerintem biztosan megér.
2/7 anonim válasza:
Nekem nem tetszett. Szerintem kifejezetten unalmas, nem ragadott magával a hangulata. Egyáltalán nem nehéz olvasmány.
3/7 Mátyás3 válasza:
Szerintem remek könyv, de a magyar fordítás eléggé elrontja a hangulatát sajnos, Karinthy vagy Kosztolányi fordította és hát túl csicsás lett, pl: a lemenő nap vöröses sárgában játszó sugarai az aranybarna leveleken át blablabla. Az eredeti azonban klassz mű, érdemes elolvasni, könnyű olvasmány
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat! :) ezennel belevágok!
2011. dec. 16. 19:04
5/7 anonim válasza:
Nagyon jó mű. Nyilván nem azoknak, akik minden oldalon egy erőszakolást vagy gyilkolászást vagy efélét várnak. Ami meg a fordítást illeti: bocs, hogy egy 1890-ben íródott művet a 20. század első felében irodalmi nyelven fordítottak le!
7/7 anonim válasza:
Szerintem Kosztolányi fordítása gyönyörű, dallamos, imádtam és még mindig imádom. Most eredetiben olvasom de így is nagyon tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!