Melyik novella/mű ez? Mi a címe, ki a szerzője? Téma: kávéház, pincérek, égi kávéház, többi lent.
Talán a Kossuth rádión, vezetés közben hallottam egy részletet ebből a novellából, és annyira megfogott, hogy feltétlenül szeretném újraolvasni. Sajnos nem sokat hallottam belőle, de egy férfi volt a narrátor, egyes szám első személyben mesélt, kávéházakról (vagy konkrétan egy kávéházról?), ahol törzsvendég volt. Az ottani pincérekről, akik időközben meghaltak, jöttek helyettük újak stb... Volt egy pincér, aki különösen a mesélő szívéhez nőtt, de ez a pincér a végén meghalt, és a narrátor arról ábrándozott, hogy majd az égi kávéházban újra találkoznak.
Nagyjából ennyi.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ó, sajnos totál kiesett, hogy mikor hallottam. Valamikor nyáron - ez eléggé tág intervallum.
Bár lehet, hogy ha tényleg írnék a Kossuth Rádiónak, tudnának segíteni. Kérdés, hogy akarnának-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!