Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti nem féltek, hogy lopnak...

Ti nem féltek, hogy lopnak tőletek?

Figyelt kérdés

Első sorban olyanoktól kérdezem, akik raktak már föl internetre novellát, vagy regényt. A múltkor én is felraktam egyet, biztos vagyok bene, hogy a fogalmat én találtam ki, mert ezer féle módon rákerestem a google-ban, a képek között, egyszóval mindenhol ellenőriztem, hogy ne lopjak... erre mit látok két hét múlva egy blogon? Ugyan azt a fogalmat, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy átszerkessze a bekezdést. Azóta semmit nem rakok föl.

Ti jártatok már így? Mi a véleményetek ezekről az emberekről? Elment a kedvetek az internetes publikálástól?

2012. szept. 1. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
de bizony, félek! éppen ezért soha még egy fan-fictiont se teszek fel az internetre. Sehogyan. A véleményem ezekről az emberekről, finoman szólva, hogy aljas, csaló tolvajok, akik maguktól semmi értelmeset nem tudnak kitalálni.
2012. szept. 1. 21:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is a magam kárán tanultam meg. Köszi a választ!
2012. szept. 1. 21:10
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Igen, loptak tőlem is. Én novellát tettem fel, és hát végül is lemásolta az illető és itt-ott átfogalmazta mintha saját iromány lenne. Bosszantott, de nem tehetek ellene sajnos semmit. Nagyon tehetségtelen emberek nyúlnak ilyen eszközökhöz, fantáziátlanok és emiatt ők nem bírnak újat nyújtani a "közönségnek". Ez a véleményem róluk.

Nem ment el a kedvem a publikálástól, azóta került fel egy másik novellám is, és fogok még írni, de azt másik oldalon fogom közzé adni és más lesz a műfaj is :)

2012. szept. 1. 21:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, azt hiszem talán a jövőben (a távoli jövőben) egyszer még megpróbálkozok a netes publikálással, csak kicsit óvatosabb leszek.
2012. szept. 1. 21:16
 5/11 rajcziz ***** válasza:
100%
Egyébként a netes publikálás a lehető legbiztonságosabb, mert ott tudod bizonyítani, hogy az adott művet bizony te töltötted fel először.
2012. szept. 1. 21:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazad van, lehet, hogy kihasználom ezt az előnyömet, de szimplán elszomorít egy ilyen lopás, nem tudom akarok-e kötözködni, lehet, hogy leszedetem vele :) Szerintetek lenne értelme, vagy most már hagyjam a csudába?
2012. szept. 1. 21:25
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

Szedesd le. Bizonyíthatod, hogy tied az elsőbbség, és bizony ez ugyanolyan lopás, mint bármi más, az a szerző jogsértést követett el. Akár be is perelheted emiatt, de ez legfeljebb fenyegetés legyen, egy polgári per azért nem piskóta.

Én pont ezért nem félek a lopástól. Tőlem még nem loptak... illetve dehogynem, de amondó vagyok, ezt megelőzendő, nekem minden szavam "közkincs", ha valaki egy fantáziát és kreativitást igénylő "szakmában" (ez azért valahol szakma) annyi kreativitást nem tud felmutatni, hogy önálló gondolatai legyenek, hát örüljön a részsikernek, komolyabb problémám úgysem lehet belőle. Majd nevethetek, ha a saját epigonommá válok. :)

Azért az vigasztaljon, hogy ez is siker valahol - volt annyira jó az a fogalom, hogy más ellopja (ha bizonyíthatóan tőled nyúlta le, vannak fura véletlen egybeesések). Vagyis olvasta. És tetszett neki annyira, hogy azonnal vigye is. Egy csipkelődő, nem dühös megjegyzés, hogy remek az ízlése, mert a legjobbtól választott, majd kérd meg az ezt és ezt a részt távolítsa el, mivel te itt és itt már közzétetted, tehát az elsőség téged illet meg. Az asztalfiók nem számít, mivel nem bizonyíthatja, hogy előbb írta volna meg ugyanazt, te viszont tudod. Mindezt lehetőleg a saját oldalán, vagy ott, ahol a történetet megjelentette, a kérdéses rész alatt, lehetőleg nyilvánosan, így az olvasóközönsége is tudni fogja, kivel áll szemben. Írni vágyónak ennél több nem kell, többet nem fog ilyet csinálni.

2012. szept. 1. 22:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Ó, kiegészítés: ha nem saját oldalon jelentette meg, szóval nem az ő blogja, hanem csak "vendégszerző", akkor beszélhetsz a bloggazdával. Ha az övé, akkor a blog üzemeltetőjével (pl. blog.hu), ugyanis jogodban áll levetetni az oldalt vagy a kérdéses bejegyzést.
2012. szept. 1. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Tőlem még nem loptak, de az biztos, hogy eléggé a kedvemet szegné, ha rájönnék, hogy valaki az én írásommal villog.

Mondjuk, ez egyrészről dicséret is, tök jó, hogy terjeszti, amit én írtam. :) Az egyik legjobb alkalom, hogy bekommenteljen az eredeti szerző valami ütős beszólást a bizonyító link kíséretében. Égő.

2012. szept. 1. 23:50
 10/11 chrishu ***** válasza:
Tőlem nem loptak de linkeld be azt amikor egy blogra fölrakták! Engem érdekel és le lehet szedni onnan
2012. szept. 2. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!