A Szent Johanna Gimiben minek a rövidítése, hogy OMG?
Nem az szlenggel van baj, hanem az írott nyelv szlengével egy beszélt nyelvvel írt könyvben.
Példa: "Tök jó, hogy mindenki faja dolognak tartja, hogy ilyen telóm van, de ez a Fecó tökre béna és olyan szavakat használ, ami a fene se ért. Ja, amúgy este kiruccanunk a plázába, venni akarok egy jó surranót. B@szki, az ott Alex? Hogy a tökömbe néz már ki?"
Persze nem minden kamasz így beszél, van aki más szavakat használ, van, aki csúnyábbat, van, aki szebbet. De igenis gáz, ha a beszélt nyelvben ("tök jó") olyanokat mondunk, ami az internetes szlengből ered. Példák: lol, am, omg, szal. Így senki nem beszél. Fórumon, chat közben lehet, előszóban nem.
Én 14 vagyok, Facebookon és emailben mindent rövidítek, amit lehet (meg órai jegyzetekben XD), hogy minél kevesebbet kelljen írni, de csak akkor, ha a másik fél biztosan tudja helyesen értelmezni a rövidítést. Viszont élőbeszédben hivatalos szövegben, fogalmazásban, könyvben stb. szerintem nagyon idegesítő és közönséges, ha valaki vok, vki, úh és társaival fejezi ki magát. Még rosszabb, ha smiley-k is társulnak mellé...
A Szent Johannában azért elfogadhatóak (bár engem személy szerint zavar, amikor nem a napértékelős jegyzet részben, hanem magában a szövegben használ ilyeneket az írónő), mert egy mai tini naplóját olvassuk, nem pedig egy sima elbeszélést.
Virág értelmi szintje tényleg irreálisan alacsony, de a Szent Johannát nem a kidolgozott karakterek miatt szeretjük, és így sok vicces szituáció fonódik köré, amik nélkül valljuk be sokat csökkenne a könyv élvezeti értéke.
Tény, hogy a mai tinik nagy része (nem akarok általánosítani) nem Arnold stílusában beszél :)
Egyébként Alaura11, már leírták előttem, egyáltalán nem gáz, ha nem tudsz valamit, azért van ez az oldal, hogy megkérdezhesd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!