A Szent Johanna Gimiben minek a rövidítése, hogy OMG?
Figyelt kérdés
Főleg a 7.-ben találkoztam sokat ezzel a rövidítéssel, és nem tudom mit jelent! Valaki meg tudná mondani?2012. szept. 19. 12:57
1/20 anonim válasza:
OMG = Oh My Good = Istenem vagy Jesszusom
Angol kifejezés , szóval ha csak mondják hogy OMG akkor erre értik.
2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. szept. 19. 13:03
3/20 anonim válasza:
Én nem olvastam egyszer sem hogy ezt használta volna...
4/20 anonim válasza:
Könyvben ilyen van leírva? pff... omg
oh my goodness! = Teremtőm! atyaég! Édes jó istenem! Jesszus! stb. (ebből lett az oh my god.)
5/20 A kérdező kommentje:
Ha olvastátok a 7.-et, akkor kellett, hogy találkozzatok evvel a rövidítéssel!
2012. szept. 21. 19:21
6/20 anonim válasza:
Egyiket sem olvastam, mert nem az én műfajom. Csak nekem furcsa egy könyvben leírva, hiszen ez internetes szleng, a könyvekben meg még párbeszédben sem szoktak internetes szlenget írni. Ez olyan, mint amikor valaki élőszóban azt mondja, hogy "lol".
7/20 anonim válasza:
Elöször is: Tényleg sokszor mondják és az utolsónak mondom, h nemscak könyvben de élő párbeszédben is negyon sokszor mondják nem csak az OMG-t de még a LOL-t is és mindeféle rövidítést. Pl. az egyik barátnőm mindig ezt mondja h OMG....arról meg már ne is beszéljünk h hányan mondják azt h LOL..... és 2: megkérdezhetem hogy hány éves vagy? Nem bántásból de kicsit furcsa h nem tudtad h mit jelent és csak azért kérdezem mert kiváncsi vagyok h mennyi idősek olvassák az szjg-t.
8/20 anonim válasza:
szerintem gáz hogy ez a kifejezés le van írva .. egy könyvben!
9/20 anonim válasza:
azért van leírva mert ez egy TINI könyv TINIKNEK akkor lenne gáz, ha ez egy szépirodalm regénybe lenne leírva. Ez a könysorozat gimnazista gyerekekről szól. Szerintem az lenne a gáz, ha a szereplők ugy beszénének mint akik a büszkeség és balítéletből kerültek elő.....ugy beszélnek a könyv szereplői mint a mai fiatalok a való életben. Mi olyan gáz ezen? És ha ez gáz, akkor a mai fiatalok szlengei is gázak......
10/20 anonim válasza:
egyébként igazad van. én is szeretem ezt a könyvet nem arról van szó, de például a mai tizennyolc év körüli fiatalok kicsit másféle szlenget használnak;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!