Vannak kérdéseid a Twilight Saga-val kapcsolatban?
11/27 A kérdező kommentje:
Azt hittem senki se szereti rajtam kívül Jaspert!!! Jó mondjuk én az összes vámpírfiút szeretem..:D Szóval nem tudnám egyikőjüket sem választani!! Én is imádom Jaspert♥
Alec és Jane hány évesek? :)
2009. aug. 1. 11:54
13/27 A kérdező kommentje:
Miért nem hasonlítanak az alkonyatos vámpírok a több száz éves vámpírmítoszokhoz?
minden író változtat kicsit a mítoszon, de az Alkonyat vámpírjainak semmi köze nincs a vámpírmítoszokhoz, az egyetlen közös hog yvért isznak ők is....
Miért nem ügyelt rá az író, hogy a vámpírjai a vámpírrajongóknak is tetszenek, ne csak azoknak akik felületesen érintik a vámpírtémát?
2009. aug. 8. 17:37
Mert ez az o konyve, az o otlete, az o fantaziaja alpjan. En is nagyon sok regebbi vampirkronikat olvastama a twilight elott es engem egyaltalan nem zavar hogy o egy masik ,,fajt" alkotott meg ugymond. Sot ha az derult volna ki hogy itt is koporsoban alszanak a vampirok...asszem kiakadtam volna.
Nekem igy is nagyon tetszik.
2009. aug. 8. 20:16
16/27 A kérdező kommentje:
Épp ez az! Az írónő direkt írta meg így.. Mert ő nem csak a régi vámpírtörténetek rajongóihoz akart írni, hanem mindenkihez! Direkt elolvastam vámpírkrónikákat és nekem egyáltalán nem jött be! Ez azért jó mert más! De hát izlések és pofonok! Amúgy meg ha úgy írja meg mint azt elötte már megírták sokan, avval lett volna gyanúsítva hogy az egészet koppintotta. Na hát ezt most nem mondhatjuk el.
Nem úgy kellett volna megírnia mint más, de a vámpírok lehettek volna vámpírok, vagy legalább hasonlíthattak volna rájuk az még nem koppintás, elvégre több száz éves terjeng a vámpírlegenda, és ezek az Alkonyatos IStenek nem hasonlítanak rájuk....amúgy olvastam a
[link] fórumán egy kritikát amivel nagoyn egyet értek: a vámpíroknak itt semmi gyengepontjuk nincs, még csak nem is alszanak az emberek se menekülni nemt udnak előlük se legyőzni őket, egyáltalán nem valószerű hogy ilyen képességekkel a 21. században még nem vették át az uralmat...hisz mégcsak a vadászatot sem nehezítené ha az emberek tudnak a létezésükről, mivel úgysem menekülhetnek, elpusztíthatatlanok, minek bujkálnak? Minden vámpírregényben bujkálnak a vámpírok, mert könnyű őket elpusztítani, az Alkonyatban is bujkálnak de rohadtul nincs rá okuk...semmi nem árthat nekik főleg az ember nem, nem kell bujkálniuk az ember elől, elég hülyeség hogy mégis ezt teszik...egy gyengepont hihetővé tette volna az egészet, sőt még a vámpírok mítoszához is sokkal közelebb hozta volna a szereplőket...
2009. aug. 9. 15:04
Bocsi rossz a link, szóval a kritikát a
[link] -n olvastam...
2009. aug. 9. 15:06
19/27 A kérdező kommentje:
Evvel vitatkoznom kell! Vannak gyenge pontjaik. a Vérfarkasok.. Ők könnyen bármilyen vámpírt megölhetnek! És ahol vámpírok vannak, ott vérfarkasok is! Azért bújkálnak, mert napfényben csillog a bőrük és nem akarják leleplezni a fajtájukat, mert akkor a Volturi megöli őket! Persze követni kellett volna a hagyományokat a vámpírtörténetekkel.. Akkor legyen fokhagyma meg kereszt is.. Nem??
20/27 A kérdező kommentje:
A hatalmat pedig azért nem tudják átvenni, mert ott vannak a Volturik, akik az úgymond királyok.. És ha bárki átakarná venni a hatalmat ők köbe lépnek! De amúgy a könyvekben említés lesz a Román vámpírokról, akik egyszer megpróbálták átvenni a hatalmat és csúfos vége lett, persze a vámpírok részéről. Ezért ebből tanulva senki se próbálta meg ismét!
De amúgy ez a könyv szerintem csak 1 modern kori Rómeó és Júlia története, nem egy Vámpír krónika. Szóval ezért nem lett ennyire pontosan összerakva a történet..
Kapcsolódó kérdések: