15éves lány vagyok, valaki tud jó könyvet ajánlani?
Elfújta a szél. Kellően csajos, érdekes. Én is 15 évesen olvastam először. Azóta meg kb százszor :)
Ha a kalandosat szereted, a Pillangó is isteni. Egy fegyencről szól, meg arról, hogy hogy szökött meg a fegyenctelepről jó párszor.
ha szeretnél krimit, akkor agatha christie sztem. rövidek, de izgisek, és szinte az utolsó oldalnál derül csak ki minden.
nagyon jó még a quo vadis, ami az ókori rómában játszódik, szerelmi szál szövi át, és a keresztényüldözés a témája.
Ha szereted a vámpíros-vérfarkasos-romantikus történeteket,akkor Twilight,Shiver,Vámpírnaplók stb.(ezek Vörös pöttyös könyvek,azok mind ilyen fantasy-romantikus jellegűek,főleg tiniknek:)
Romantikus regény rengeteg van,pl Büszkeség és balítélet(imádom:D),Üvöltő szelek,Szerelmünk lapjai stb.
A Szabó Magda regények állítólag letehetetlenek,én ezért fogom elkezdeni az Álarcosbált,az nagyon jónak tűnik,de nagyon sok hasonló regénye van még :)
Az éhezők viadala szerintem nagyon tetszene,én kb 2 hét alatt kiolvastam mind a 3 részét,az elsőből már film is van:)
Nagyon ajánlom a Monte Cristo grófját,én most olvasom és hihetetlenül jó,izgalmas és romantikus ;)
16/L
Szent Johanna Gimi,
A neveletlen hercegnő naplója, az összes Meg Cabot könyv
Büszkeség és balítélet
Értelem és érzelem
Jane Eyre
Az éhezők viadala
Percy Jackson és az olümposziak sorozat
Szilvásy Lajos: Egymás szemében
Harry Potter :D nem tom bejön-e az ilyen varázslós dolog, de ez olyan nagyon alap könyv (sorozat) amit kb. már mindenki olvasott, 1 próbát megér, hátha tetszik...
Akkor ott az alkonyat is, az is nagyon népszerű, bár engem sose fogott meg, nem tudom mért. Az első rész még egész jó volt, de a többi... Szóval azt is kipróbálhatod, ha gondolod.
Kedvenc sorozatom most Kelley Armstrong-Sötét erő trilógiája (A szellem idézp, az ébredés, a leszámolás), de ez se tetszik mindenkinek, de szerintem nagyon-nagyon jól megírt könyv :D
Akkor, Neil Gaiman könyvei is jók, nagyon jól ír, bár egy kicsit felnőttesebb könyvek, de igazából a személyiségedtől függ, hogy tetszik-e (a soseholt ajánlom, szerintem nagyon jó :D)
Susanne Collins-Az éhezők viadala trilógia is egy népszerű, és tényleg jó is, bár nekem az előbbi kettő jobban tetszett, de ez izgalmas, egyedi és jól megírt.
Catherine Fisher-incarceron nekem ez is nagyon tetszett, nézz utána a neten, miről szól, hogy bejönnek-e ez az ilyen disztópiás könyvek (az éhezők viadala is az mondjuk)mert szerintem ez is jól meg van írva...
Akkor Lauren Oilver-Delírium, érdekes könyv, ez is disztópiás, nekem az eleje kicsit lassan indult, de utána már tetszett :)
Komolyabb könyvnek meg ajánlani tudom szintén Lauren Olivertől a mielőtt elmegyek-et, teljesen más mint a delírium, (szerintem jobb is)
De mivel még nem olvastál nagyon egy könyvet sem, nem tudom mik tetszenének :D úgyhogy csak leírtam a személyes kedvenceimet
14/L
Leiner Laura- Szent Johanna Gimi
J.K. Rowling - Harry Potter
Stephanie Meyer- Alkonyat kötetei
Szabó Magda- Abigél
Margaret Mitchell- Elfújta a szél
Alexandra Ripley- Scarlett (Az Elfújta a szélnek a folytatása)
Alexandra Ripley- Mary öröksége
Charlotte Bronte- Jane Eyre
Jane Austen- Büszkeség és balítélet
Hermingway- Búcsú a fegyverektől
Dumas- Három testőr
Fantasy: Harry Potter: KÖTELEZŐ!!(De CSAK a könyv)
Gyűrűk Ura, Scott Westerfeld: Csúfok, Szépek, Különlegesek (triológia) Böszörményi Gyuától a Gergő és az Álomfogók sorozat, és a 9...8...7...triológia is nagyon jó, bár durvább, Lois Lowry könyvei (Emlékek Őre triológia, szomorúbbak: Nyáron történt, Számoljuk meg a csillagokat) Collins: Éhezők Viadala
Krimi: Agatha Christie, ez is KÖTELEZŐ!!!
Jack London: Vadon szava, Szabó Magda: Abigél, Állarcosbál, És lehet, sőt biztos, hogy már kinőtted, de én majdnem 14 évesen még mindig aranyosnak tartom a Nógrádi Gábor könyveket.
Ja és a Szente Johanna Gimi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!