Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elmondanátok, mit gondoltok...

Emma Csobonyei kérdése:

Elmondanátok, mit gondoltok errol?

Figyelt kérdés

-Nem, nem tudom, ki az az Ash Brandon.- mondtam, Sev bérelt kocsijába pattanva.- Tudnom kéne?

-Nem.- mondta Sev és beult mellém, majd lassan kitolatott a Dombrol.

-Akkor minek kérdezted?

-Csak ugy. Ash az egyetlen brit barátom. Az apjátol veszem a felszerelésem.

-Es en mi vagyok?- kérdeztem sértettem, magam se tudva, miért.

-Lány.- vágta rá.

Amikor szombat reggel bekoszontem, Sev azt mondta, már megy is. Hogy hová, arra a válasz Ash Brandon. Akárki legyen is az. Most hozzá tartottunk, mert Sevnek elfogytak az uvegtoltényei, ami, ugye, az o világában megbocsáthatatlan.

-De komolyan, ki az az Ash Brandon? Es neked vannak barataid?- dobbentem le.

-Miért, szerinted Darryll nem az?

-Darryllt a multkor szemrebbenes nelkul meglotted. – mutattam rá erre a, szerintem, elég sokat nyomo tényre.- Megtennéd ugyanezt Asshel is?

-Nem.- mondta mosolyogva.

-Itt a válasz.- csettintettem elégedetten.

-Nem, mert Ash ember.

-Ja.- lombozodtam le.- Hé, neked vannak ember barátaid?

-Es te mi vagy?- kérdezett vissza.

-Lány.- bologattam mosolyogva.

2012. aug. 25. 02:50
 1/9 chrishu ***** válasza:
Nem rossz írás de az elejét kelett volna beraknod mert gy kissé zavaros
2012. aug. 25. 08:39
 2/9 anonim ***** válasza:
nem írsz rosszul, szívesen olvasnék több részletet, akár priviben is (nem ellopni akarom).
2012. aug. 25. 09:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Tetszik!

Vicces is ez az utolsó válasz, hogy ő 'lány'.

2012. aug. 25. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szeritnem jó lett, érdekes. Tetszett

2012. aug. 25. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, de nagyon zavaró az ékezetek hiánya néhol, amúgy jó párbeszéd, nagyon tetszik, és én is szívesen elolvasnék több részletet (akár privátban), szintén nem lopni akarok, csak kíváncsi vagyok a történetre :)
2012. aug. 25. 11:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom. Igen, az ekezetek hianya azert van, mert szlovak bilentyuzetem van es nem tudom atallitani.
2012. aug. 25. 12:47
 7/9 Anonymus5686 válasza:
Nekem oszintén naagyon tetszik :)
2012. aug. 25. 13:56
 8/9 anonim ***** válasza:

“Igen, az ekezetek hianya azert van, mert szlovak bilentyuzetem van es nem tudom atallitani.“

Nekem meg cseh billentyűzetem van és át tudom állítani. A következőképpen lehet ezt megcsinálni:

Sajátgép -> Beállítás módosítása (Vezérlőpult) -> Területi és nyelvi beállítások -> Nyelvek -> Részletek (Szöveggel kapcsolatos szolgáltatások és szövegbevitel...) -> Beállítások -> Itt rá kell menni az EN csoport alatt a Billentyűzet-re, aztán -> Hozzáadás... -> Szövegbevitel nyelve -> Itt be kell tenni a magyart (németet, franciát, oroszt, stb.), aztán OK.

Én sem lakok Magyarországon és egyáltalán nem gond a billentyűzet, annak ellenére hogy a gépemen nem magyar billentyűzet van (most gondolok arra, hogy a billentyűzeten nem látom hogy hol helyezkednek el a magyar ékezetes betűk, de ettől függetlenül be lehet állítani a magyar billentyűzetet). Egy kis 6 x 10 cm-es kis cetlire fölrajzoltam a billentyűk elhelyezkedését és bejelöltem rajta a magyar ékezetes betűket meg a többi eltérést. A cetlit beszúrtam az F6-F11 funkcióbillentyűk mögé. Gépeléskor csak rápillantok (ill. most már nem, mert időközben megtanultam hogy hol helyezkednek el) és nem kell keresgélni. Nálam ez nagyon jól bevált.

Egy idő után aztán úgyis megtanulod fejből, hogy hol vannak. A billentyűzetváltás se gond, ha csak jellemzően kétféle közt kell váltogatni, nekem 1 mp elég hozzá (ezt is meg lehet oldani), a többi általam használt billentyűzetre váltás meg 5mp.

Itt foglalkoztam az ilyesfajta kérdéssekkel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__197676..

–––––––––

Ami az írást illeti én is szívesen elolvasnék egy kicsit többet, mert így valóban nem egyértelmű. Amúgy nekem is van itt egy „esti mesém“:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__28..

2012. aug. 26. 10:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, megprobalom. Eddig meg nem foglalkoztam igazan ezzel a kerdessel. Megegyszer koszi.
2012. aug. 26. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!