Mi volt életetek 'legrosszabb' döntése?
Most több noname könyvet is írhatnék, de inkább olyat írok, amik ismertebbek: Dallos Sándor: A Nap szerelmese- híres könyv, de annyira romantikusan giccses és nőknek való, hogy nem bírtam.
Meg Jókai: Kárpáthy Zoltán- csalódás az Egy magyar nábob után.
Meg nem szeretem Krúdy stílusát, azt, hogy olyan korról nosztalgiázik, ami sose létezett és szélhámos kalandorok a hősei.
Amiket szeretek, inkább modernek: Vonnegut, Pelevin, Esterházy
Mondjuk :
MArtina Cole-Könyörtelen üzlet
S. King- Nem öjön szememre álom
E. Bronte- Üvöltő szelek /tudom, hogy sokaknak tetszik, de nekem nem jött be/
Nekem sok ponyva van, de ezeket a lektűröket serényen elfelejtettem. Van egy ismerősöm, aki sajnos csak anynit tud, hogy szeretek olvasni, és veszi azt, amit lát... A múltkor inkább kézimunka magazint kértem, mindenki jobban jár. Pár krimi (a svéd krimiszerzők nagy sikerén - Tetovált lány - felbuzdulva volt a Librinek egy krimi-akciója, mindenféle olcsó ponyvát leáraztak... a többséget megkaptam, olvashatatlan, a címek is összefolytak), sok romantikus nyál (Danielle Steel legrosszabb műveinek gondos válogatása, azt hiszem; eleve nem szeretem a témát, de a stílus még egy lapáttal rátett, tartalma meg nem volt a könyveknek), valami ismeretlen francia szerző kalandregénye, ami a semmiből sehová tartott. Leginkább olyanok, amiket eleve kis reménnyel vettem a kezembe, de még ezt is alulmúlták. (Nem mondom, volt jó is. Meglepően jó.)
"Ismert" klasszikus egy volt, amit őszintén nem bírtam, méghozzá a Bovaryné. Nekem az a halál, és életem egyik legrosszabb döntésének tartom, hogy végigszenvedtem rajta magamat (kit érdekel, hogy kötelező volt, két órát töltöttünk vele, egy "rövidített kiadással" többet értem volna). Annak ellenére, hogy a kritikai realizmust imádom, a francia realistákért megveszek, ezt nem bírtam.
beautyful darkness
Soha, SOHA! :'D
Persze ízlések és pofonok, de én... Fuhh.. Vontatott, alig történik benne valami, abszolút unszimpatikus, magatehetetlen főhős.. Nem, abból nem kérek még egyszer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!