Ajánlanátok pár igazán jó regényt, amelyek Franciaországban játszódnak?
Én tavaly nyáron olvastam Dumas-tól a Három testőrt. ( 14 éves vagyok, nem sokára 15).
"Alexandre Dumas legismertebb regénye megunhatatlan olvasmány. Hiszen ki ne szeretné a kalandos, romantikus történeteket? A regény cselekménye XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, a gyilkosságok, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros útját. A regény főszereplői, a királyi testőrség három tagja és D'Artagnan."
Hirtelen most csak egy könyv jutott eszembe, ami Franciaországban játszódik, de szívből ajánlom. A Da Vinci-kód szerintem egy fantasztikus könyv.
Mivel ez egy krimi, nem szeretném lelőni a poénokat, de megpróbálom pár mondatba összefoglalni.
A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban. Robert és a kurátor unokája, Sophie Veveu, a titkosírás fejtő egy több száz éves titok felderítésére indulnak.
Főleg Párizs utcáin és székesegyházaiban játszódik, de azért vannak más helyszínek is Franciaországon belül.
Remélem elnyeri tetszésedet. Amúgy én 14 évesen olvastam és imádom. (most 15 vagyok)
Merlétől a Francia história tényleg visz mindent.
Kicsit hasonlít hozzá Maurice Druon Elátkozott királyok sorozata:
A második világháború idején játszódik Herbert Ernest Bates Jó széllel francia partra című könyve, ami nekem nagyon tetszett.
Szintén nagyon jó könyv Erich Maria Remarque A diadalív árnyékában - nagyon megfogott a hangulata ( igaz, én ezt egy kicsit már idősebb koromban olvastam, de esetleg tehetsz egy próbát vele.)
Dumas-t 15 évesen mindenképpen érdemes olvasni, kalandos, szerelmes, izgalmas könyvei vannak és most nagyon sok olyan könyvet adtak ki, ami Magyarországon még korábban nem jelent meg. Én az Olympe de Cléves-el szemezek, ezt azt hiszem rövidesen el fogom olvasni.
da vinci kód
bár nem tudom hogy egész történet franciaországban játszódik e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!