Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek Legolas és Gimli...

Szerintetek Legolas és Gimli szűz? (gyűrűk ura)

Figyelt kérdés
És Aragorn és Arwen is szűz volt a házasságuk előtt? :D

2012. aug. 21. 20:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%

Nem hinném,hogy Arwennek lett volna más valakije Aragorn előtt,tünde amúgy mellesleg.Aragornak sem volt szerintem senkije,inkább gyilkolt sem mint partizott.

Gimli biztos nem szűz,ilyen dumával képtelenség.És megmondta milyen rondák a törp asszonyok.Legolast nem tudom a tündék fura népség.

2012. aug. 21. 20:33
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
A szerelmi szál ami Aragorn és Arwen között van a könyvben nem létezik csak Hollywood-i foltozgatás.Olvasd el a könyvet sokkal több van benne mint a filmben!
2012. aug. 21. 20:38
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Hűha, merész párhuzam :D Az Aragorn-Arwen páros mellett felhozni Gimlit és Legolast, hm...
2012. aug. 21. 21:28
 4/14 anonim ***** válasza:
99%

A 3.-nak igaza van, érdekes ez a párhuzam... :)

Amúgy a tündék khm... szexualitását is kidolgozta Tolkien. Nem azért, mert ő is sokat filózott ezen, hanem amikor még élt zsákszám kapta az ilyen kérdéseket, mint amiket te is feltettél. Nos, a tündék... "a tökéletes katolikusok". Nincs nemi vágyuk. :) Igazából persze van, de a világban található mindenféle szépség iránt érzett oltatatlan vonzódásuk és a kíváncsiságuk erősebb, elnyomja. (Szóval inkább virágokat szagolgatnak, mint szeretkeznek. Érdekes gondolat.) Persze a fajfenntartás ösztöne, meg azért mégse haljanak ki, szóval egész hosszú és örök életük során mindössze négyszer támad fel bennük a konkrét tesi vonzalom, akkor is mindig csak a gyermeknemzés céljából. Ez a hivatalos tolkieni álláspont. Azzal nem tudott elszámolni, hogy mondjuk Feanor házában miért van mindjárt hét gyerek, de a Szilmarilok amúgy is utószerkesztett mű, gondolom azt is javytotta volna, ha ő is örökké él.

Hogy ez hogyan egyeztethető össze az emberi természettel... nem irigylem egyik embert sem, aki tünde párt talált, biztos jöttek állandóan a kifogások, hogy fáj a feje. (Őszintén szólva Beren szívott eleget, erre megkapja Lúthient, aki a nászéjszaka után hallani sem akar a férjéről... jó, gondolom itt a "hormonok" is megváltoztak, feltehetően az örök életről lemondás maga után vonta.) Ez a válasz arra, hogy Arwen szűz volt. Aragorn sokáig tündének hitte magát (hát... ott nevelkedett Elrondnál, eleve númenori módra hosszú életű... nem tűnt fel neki), talán nem volt kedve/ideje, de azért nála rezeg a léc.

legolas azt hiszem, nem talált magának asszonyt, szóval ő is szűz volt. (Ilyenek ezek a tündék.) Gimli... a törpök mások. Lehet, hogy van valami férfivá avatási szertartásuk, erről sehol senki nem írt, de azért ő a legkevésbé esélyes a szűzi élet díjára.

2012. aug. 22. 01:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt, de még jöhetnek válaszok. :)
2012. aug. 22. 14:21
 6/14 anonim ***** válasza:
95%

Hogy merül fel valakiben ilyen kérdés? De a válaszok nagyon jók, és néhányan mennyi mindent tudnak! Utolsó, zseniális vagy! azért az is elképesztő, hogy Tolkien ennyi mindent kitalált. Vagy, hogy valakik komolyan megkérdezték tőle. Amúgy én nem hiszem, hogy Aragorn szűz lett volna. Bár nagyon bele volt esve Arwenbe, de azért hosszan vándorolt... Meg Eowyn is kikezd vele, biztos más nők is felajánlkoztak neki.

Olavstam a könyvet, de alig emlékszem: ott mi van Aragorn és Arwen között? Emlékszem, hogy meglepődtem, de ott egyáltalán semmi nincs köztük?

2012. aug. 24. 02:33
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

Lényegében a függelékben írja le az egész szerelmüket, maga a könyv igen kevés utalást tesz rá. (Ahogy én emlékszem. De nulla szerelmi szállal hogy adták volna el a filmet?)

Abban igazad van, hogy Aragorn sokat vándorolt, én már nem emlékszem pontosan, mikor találkozik Arwennel és mikor lesz nagyon szerelmes, de előtte lehetettek kalandjai... Tuti csajozós szövegei lehettek. "Helló, bébi, annyi idős vagyok, mint a nagyapád, de harmincnak sem látszom, szeretnéd kipróbálni?"

2012. aug. 24. 21:13
 8/14 anonim ***** válasza:
97%
Én szeretném :D
2013. júl. 2. 16:05
 9/14 anonim ***** válasza:
94%
Igen, azt gondolom, lehetett múltja. De Gimli és Legolas mért?
2013. júl. 3. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:
94%
Gimli mondta hogy nincsenek nagyon törpasszonyok. Az 1/3 nő abból 2/3 nem megy férjhez mert nem kaphatja meg akit akar vagy nem akar., Tehát marad 1/3. Az nem sok. Legolas pedig tünde vagyis már elmodnták, de nem érez testi vonzalmat. Csak ygereknemzés céljából csinálják és összesen 4 szer.
2013. júl. 17. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!