Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rajtam kívül ki szerint jó a...

Rajtam kívül ki szerint jó a Harry Potter könyv, a film viszont borzalmas?

Figyelt kérdés
Nekem a Harry Potter a kedvenc könyvem, a film viszont szerintem borzalmas, nevetséges, stb... Nem csak az, hogy a fele nincs benne, a szereplők személyisége nem egyezik, Daniel Radckliffe-től meg elhányom magam. És nem egyszer hallom arra a kérdésre, hogy: Tetszik a Harry Potter?, azt a választ, hogy nem olvastam filmben láttam, sztem az jobb, vagy: megnéztem, de nem tetszett. Nekem ilyenkor tisztára felforr az agyvizem:) Remélem vannak akik egyetértenek velem!

2012. aug. 17. 16:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én láttam az első 6ot,mig 5öt olvastam.Több még nem jelent meg akkor magyarul olvastam,angolul annyira meg nem tudok....Én ugy vagyok vele,h amige nem olvastam addig nem nézem meg,de multkor adták a 6ot,azalatt nem akartam bezárkozni a másik szobába. Könyvet én is szeretem,filmet én se nagyon szeretem,mert tényleg sok mindent kihagytak belőle.De azt azért ne jelentsük ki,h borzalmas,mert azért egy ilyen kaliberű könyvet megcsinálni filmben... elég nehéz lehetett. Sok mindent nem ugy képzeltem el. Vagy pl a Dumbledore prof-t alakitó sznész amikor meghalt és más alakitja azóta nekem az fura.. Szóval.. van előnye és hátránya is..
2012. aug. 17. 17:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem fiatalon a Harry Potter volt a mindenem, de most már egyre inkább úgy látom, hogy egy felső középkategóriás könyv. Ezt persze nem leszólásból mondom, mert bírom meg minden. A filmek iszonyú gyengék lettek, de amúgyis ritka a jó filmadaptáció. Egyedül a 6. rész tetszett úgyahogy.
2012. aug. 17. 18:27
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a filmek közül a 3. sikerült a legjobban. A többi... nem lett jó, nekem hatalmas csalódás volt a 6. amit moziban néztem.

De legjobban annak a fiúnak a kijelentése tetszett, akit a 7. film vetítésekor kérdeztek a filmről: szerintem aki a könyvet szereti az a filmet nem fogja ,de aki egy jó akció filmet akar nézni annak tetszeni fog.

2012. aug. 17. 19:50
 4/11 Lilith1994 ***** válasza:
82%

Hát én a filmek közül kettőt szeretek 3.at és az 7/2-őt.

Olvastam a hetediken kívül mindegyiket.

párom véleménye: Jobb a könyv mert részletesebb és nem lehet annyira bele kavarodni mint a filmbe, és szerintem igaza is van.

2012. aug. 17. 20:15
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

Könyvben a legtöbb minden jobb. Így a HP is, nekem is sokáig a kedvencem volt. Abból a cselekményből azért elég hosszú filmeket lehetne forgatni.

A könyveket sokszor elolvastam, a filmeket is mind láttam. Bár az élmény már nem friss, de véleményem szerint az első 3 nem sikerült rosszul, a negyedik nézhető, az 5., de főleg a 6. film viszont rossz lett, talán már csak azért készült, hogy ne kelljen félbehagyni a filmsorozatot, meg ugye meglegyen a kasszasiker a semmiből. A 7.ből annyira sok nem maradt meg, de azt tudom, hogy rosszabbra számítottam, a stílusa olyan "tipikus film".

Daniel Radcliffe, nem is tudom... Az első pár filmben jó volt rá a Harry Potter szerep, aranyosan alakította a kis szemüveges, félénk fiút. De aztán utána már valahogy nem így képzeltem el Harryt, meg a többi szereplőt sem, talán Hermione maradt meg olyannak, mint amilyennek lennie kell.

2012. aug. 17. 22:12
 6/11 chrishu ***** válasza:
Filmből 1-3 jó lett, 4. nézhető 5-7/1 borzasztó 7/2-őt nem néztem meg de nem is akarom
2012. aug. 18. 09:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom a film arról szól, hogy néhány pálcás idióta varázsolgat egy varázslóiskolában, és van egy gonosz. A könyv ennél sokkal több... Csak szerintem ezt nem sikerült a filmben visszaadni. Inkább a látványra ment. Ami a filmeknél úgy általában nem baj, de így egy film, nem abból a könyvből készített film. Nem adja meg a hangulatát, a szereplőket. Én köbö erre gondoltam amikor a kérdést feltettem.
2012. aug. 18. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem is a harmadik lett a legjobb.

Egyébként szerintem nagyon ritka, sőt, talán nincs is olyan film, ami könyv alapján készült, és jónak mondható. Egy film képtelen átadni a könyv által nyújtott élményeket, azt, hogy saját magad képzelheted el a karaktert, a környezetet, mindent.

2012. aug. 19. 21:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is teljesen egyetértek veled. Néha magamnak sem tudom megmondani, miért nem jött össze a film, hiszen a színészek jók (kiv. Daniel Radcliffe sztem végig olyan szerencsétlenkedésnek tűnik amit csinál) és a másik ami tetszett a filmben az a zenéje. De talán azért nem sikerült elég jó filmet csinálni, mert TÚL JÓ A KÖNYV. Ennyi.
2012. aug. 21. 17:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Az utálat az teljesen más, minthogy szerinted rossz a film...

Na mind1. Még a film befejezése előtt elolvastam az összeset, és meglehetősen az utolsó két rész sikerült a legjobban, mármint történetileg, a megvalósítás valamiért rosszabb mint az első rész, mármint ha az átkokat nézzük...

De tény, hogy szerintem az első 2 rész film az, amiben MAJDNEM minden rész benne van ami a könyvben... A többi már hiányos, de azért csaknem kellene azt beletenni, hogy manók vannak a Roxfortban (habár így megtudtuk volna, hogy ők csílják azt a rengeteg nyamit:))

2012. aug. 30. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!