Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a könyvekről?

Figyelt kérdés

A burok, Éhezők viadala, Egy tökéletes nap, Kapj el ha tudsz, Állati elmék, Az üvegbura, A másik Boleyn lány, Tiszták, A citromtorta különös szomorúsága, A beavatott, Az időutazó felesége, Galaxis utikalaúz stopposoknak, A könyvtolvaj, Virágot Algernonnak :)

Mit gondoltok róluk, mikor olvastátok, hány éveseknek ajánlanátok? :)

2012. aug. 17. 13:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én csak az Éhezők viadalát olvastam. 15 éves vagyok és nekem nagyon tetszett. Kicsit morbid az, hogy meg kell ölniük egymást az arénában, de szerintem nem ijesztő. Legalábbis nekem nem volt az. Ezt a könyvet olvasva meg lehet érteni a valóság show-k felépítését. Azok és az Éhezők viadala között annyi a különbség, hogy a szereplők önként jelentkeznek és nem kell élet-halál harcot vívjanak. Én 14 éves kortól ajánlanám. Szerintem felnőtteknek is ugyanolyan lebilincselő, a könyv elején híres írók, újságírók véleménye van berakva...
2012. aug. 17. 14:36
 2/17 anonim ***** válasza:

Állati elmék - Az egyik legjobb könyv, amit olvastam.

A másik Boleyn lány- A filmmel ellentétben elég kegyetlen módon mutatja be az akkori világot, azt, hogy az emberek mit meg nem tettek a hatalom kedvéért. Nagyon pozitív dolog, hogy az írónő elég hitelesen és korrektül írja le a politikai és történelmi hátteret-nem ferdíti el a történelmi tényeket.

2012. aug. 17. 14:44
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek :)

Az Éhezők viadalát olvastam ( az egyik kedvenc könyvem :)), csak kíváncsi vagyok, hogy másoknak mi a véleménye róla

Az állati elmék megvan itthon, de valahogy nem volt kedvem belekezdeni, de most adtál egy löketet köszi :)

A másik boleyn lányról sok jót hallottam már, mondjuk én sajnos láttam a filmet, és nem tudom, hogy úgy érdemes-e elolvasni. :)

További válaszok jöhetnek :) 16/L

2012. aug. 17. 15:07
 4/17 anonim ***** válasza:
Galaxis útikalauz stopposoknak- a világ egyik legszórakoztatóbb könyve(szerintem) néha kicsit furcsa, de nem vészes, ha nem olvastad sürgősen kezd el :)
2012. aug. 17. 15:59
 5/17 anonim ***** válasza:

Én cska egyet olvastam ezek közül:

Állati Elmék

Nagyon jó könyv szerintem 12-150 éves korig nyugodtan olvashatja, ilyenkorban ugyanis gyakran elkezdi érdekelni a gyerekeket a társadalom, saját véleményt alkotnak, kritikát fogalmaznak meg, és van egy kis scifi beütése is.

viszont nem könnyű olvasmány egy 12-évesnek inkább mondanám a 14 pluszt, nem gyerekkönyv személyiségtől függ kinek milyne kortól tetszik. Ha szülő lennék én biztos előbb elolvasnám mielőtt a gyerekkezébe adom, és megpróbálnék elbeszélgetni vele róla, nehogy valamit rosszul dolgozzon fel. Mert van szomorú és félelmetes része is. gondolom egy szülő el tudja döntnei hogy a ygereke elég érett e már hozzá, ő ismeri közelről.

de a 14 plusz mindneképp jöhet.

2012. aug. 17. 17:00
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A Virágot Algernonnak egy kötelező darab, én sírtam rajta. Nagyon érdekes, mégis szívszorító a könyv, nagyon ajánlom, hogy olvasd el, nem fogod tudni majd letenni.

A citromtorta különös szomorúsága mint cím, felkeltette most az érdeklődésem, biztosan valami elvont témájú lehet :))

2012. aug. 17. 20:18
 7/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, megkerestem a citromtortás könyvet, hát tartalom alapján tuti el fogom olvasni, biztosan jó sztori.
2012. aug. 17. 20:23
 8/17 A kérdező kommentje:
:) nekem is a címe keltette fel az érdeklődésem és én is biztos hogy elfogom olvasni :)) Amúgy néztem róla véleményeket és elég jó könyvnek tartják, azt mondják róla, hogy nem valami vidám könyv, de így nekem még jobban tetszik :) csak hát nem tudom hol lehet beszerezni...
2012. aug. 17. 20:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
#6-os és #7-es vagyok újra. Én könyvtárba járok (Szabó Ervin), ott elég új könyvek is bent szoktak lenni, szóval sztem ez is benn van, csak lehet, hogy nem lesz kölcsönözhető. De ha az lesz, akkor ki fogom venni rögtön :)
2012. aug. 18. 11:31
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Amiket olvastam:

Állati elmék - nekem nem tetszett. Merle minden "tudós főszereplőjét" egy macsónak állítja be, ami egy idő után kifejezetten szavaró.Illetve én minden téren többre számítottam, számomra a történet kissé szegényes (de ez fakadthat szakmai ártalomból is, nekem a kísérletsorozat leírása nem volt élmény, mivel kutatásban dolgozom - még ha nem is delfinetológiával).

Galaxis utikalaúz stopposoknak - beteg. Más szó nincs rá, Adams zseniális.

Virágot Algernonnak - kiváló könyv. Itt is van ugyan kutatás, mégis képes volt úgy megfoni a témát, hogy azt mondom, ez remek. (Pedig Merlét hamarabb olvastam.) A társadalomkritikája sokkal erősebb, szerintem.

2012. aug. 18. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!