Mi a véleményetek ezekről a könyvekről?
A burok, Éhezők viadala, Egy tökéletes nap, Kapj el ha tudsz, Állati elmék, Az üvegbura, A másik Boleyn lány, Tiszták, A citromtorta különös szomorúsága, A beavatott, Az időutazó felesége, Galaxis utikalaúz stopposoknak, A könyvtolvaj, Virágot Algernonnak :)
Mit gondoltok róluk, mikor olvastátok, hány éveseknek ajánlanátok? :)
Állati elmék - Az egyik legjobb könyv, amit olvastam.
A másik Boleyn lány- A filmmel ellentétben elég kegyetlen módon mutatja be az akkori világot, azt, hogy az emberek mit meg nem tettek a hatalom kedvéért. Nagyon pozitív dolog, hogy az írónő elég hitelesen és korrektül írja le a politikai és történelmi hátteret-nem ferdíti el a történelmi tényeket.
Köszi mindkettőtöknek :)
Az Éhezők viadalát olvastam ( az egyik kedvenc könyvem :)), csak kíváncsi vagyok, hogy másoknak mi a véleménye róla
Az állati elmék megvan itthon, de valahogy nem volt kedvem belekezdeni, de most adtál egy löketet köszi :)
A másik boleyn lányról sok jót hallottam már, mondjuk én sajnos láttam a filmet, és nem tudom, hogy úgy érdemes-e elolvasni. :)
További válaszok jöhetnek :) 16/L
Én cska egyet olvastam ezek közül:
Állati Elmék
Nagyon jó könyv szerintem 12-150 éves korig nyugodtan olvashatja, ilyenkorban ugyanis gyakran elkezdi érdekelni a gyerekeket a társadalom, saját véleményt alkotnak, kritikát fogalmaznak meg, és van egy kis scifi beütése is.
viszont nem könnyű olvasmány egy 12-évesnek inkább mondanám a 14 pluszt, nem gyerekkönyv személyiségtől függ kinek milyne kortól tetszik. Ha szülő lennék én biztos előbb elolvasnám mielőtt a gyerekkezébe adom, és megpróbálnék elbeszélgetni vele róla, nehogy valamit rosszul dolgozzon fel. Mert van szomorú és félelmetes része is. gondolom egy szülő el tudja döntnei hogy a ygereke elég érett e már hozzá, ő ismeri közelről.
de a 14 plusz mindneképp jöhet.
A Virágot Algernonnak egy kötelező darab, én sírtam rajta. Nagyon érdekes, mégis szívszorító a könyv, nagyon ajánlom, hogy olvasd el, nem fogod tudni majd letenni.
A citromtorta különös szomorúsága mint cím, felkeltette most az érdeklődésem, biztosan valami elvont témájú lehet :))
Amiket olvastam:
Állati elmék - nekem nem tetszett. Merle minden "tudós főszereplőjét" egy macsónak állítja be, ami egy idő után kifejezetten szavaró.Illetve én minden téren többre számítottam, számomra a történet kissé szegényes (de ez fakadthat szakmai ártalomból is, nekem a kísérletsorozat leírása nem volt élmény, mivel kutatásban dolgozom - még ha nem is delfinetológiával).
Galaxis utikalaúz stopposoknak - beteg. Más szó nincs rá, Adams zseniális.
Virágot Algernonnak - kiváló könyv. Itt is van ugyan kutatás, mégis képes volt úgy megfoni a témát, hogy azt mondom, ez remek. (Pedig Merlét hamarabb olvastam.) A társadalomkritikája sokkal erősebb, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!