Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik regény (ami nem is...

Melyik regény (ami nem is olyan átrághatatlan) gondolkoztatott el eddig a legjobban?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 10:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Volt pár, de talán Babits Gólyakalifáját emelném ki. Ha már így eszembe juttattad, a hétvégén mikor hazamegyek elő is kapom a polcról és elolvasom megint.
2012. aug. 8. 12:00
 2/22 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon jó kérdés! Elgondolkodtam rendesen... mivel minden könyv elgondolkodtat így nehéz volt dönteni.

Azt hiszem Dosztojevszkij- Bűn és bűnhődés könyve gondolkodtatott el a legjobban. A főhős (Raszkolnyikov) eszmei felfogása miatt. (:

Bár egy kicsit nehéz olvasmány szerintem, legalább is én kétszer is elolvastam, hogy igazán megértsek mindent.

2012. aug. 8. 14:55
 3/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jöhetnek még!:D
2012. aug. 8. 15:41
 4/22 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott még egy: Orwell - Állatfarm. De az 1984 is jó tőle.
2012. aug. 9. 10:13
 5/22 anonim ***** válasza:

Jodi Picoult összes könyve nagyon elgondolkoztat. Legelőször A nővérem húga-c könyvet olvastam, azóta is az a kedvencem tőle. Nem csak az alaposság, ami tisztán látszik a könyvből és a részletességből, de a sokféle karakter és mind annyira jól ki van dolgozva. És persze maga a történet is. Olyan... "akár velem is megtörténhet"-típusú és ezeket bírom.

Robert Merle Védett férfiak - könyve is ilyen, kissé utópisztikus, de nagyon élvezhető és nagyon sokat foglalkoztatja a fantáziámat, nagyon ajánlom.

Rengeteg ilyen van egyébként, pl Michael Endétől a Végtelen történet, ami után kicsit üresnek éreztem magam, vagy a Bűbájos Mary, ahol semmi sem egyértelmű és minden olyan, ami hihető és mégis annyira hihetetlen... mikor vége lett a sztorinak, ott maradt az űr... ilyet csak egy nagyon nagyon jó könyv tud tenni az emberrel.

2012. aug. 9. 12:27
 6/22 anonim ***** válasza:
Száll a Kakukk Fészkére
2012. aug. 9. 18:54
 7/22 A kérdező kommentje:
Köszi, köhetnek még!:D
2012. aug. 9. 20:11
 8/22 anonim ***** válasza:

Elég sok van, de legtöbbet Lois Lowry: Az emlékek őre c. könyvén gondolkodtam, fantáziáltam. Mindenkinek tudom ajánlani. =)

Azt hiszem inkább nem írom le, hogy miről is szól, mert félek, hogy túl sokat elmondanék, és lelőném előre a poént. ^^

[link]

Itt nagyjából leírják, hogy miről is szól, ha esetleg érdekel valakit. =)

2012. aug. 9. 21:47
 9/22 anonim ***** válasza:
fú,az tényleg nagyon jó, az Emlékek őrét én is szeretem :))
2012. aug. 9. 23:09
 10/22 A kérdező kommentje:
Akkor majd elolvasom én is :)
2012. aug. 10. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!