Melyik regény (ami nem is olyan átrághatatlan) gondolkoztatott el eddig a legjobban?
Ez egy nagyon jó kérdés! Elgondolkodtam rendesen... mivel minden könyv elgondolkodtat így nehéz volt dönteni.
Azt hiszem Dosztojevszkij- Bűn és bűnhődés könyve gondolkodtatott el a legjobban. A főhős (Raszkolnyikov) eszmei felfogása miatt. (:
Bár egy kicsit nehéz olvasmány szerintem, legalább is én kétszer is elolvastam, hogy igazán megértsek mindent.
Jodi Picoult összes könyve nagyon elgondolkoztat. Legelőször A nővérem húga-c könyvet olvastam, azóta is az a kedvencem tőle. Nem csak az alaposság, ami tisztán látszik a könyvből és a részletességből, de a sokféle karakter és mind annyira jól ki van dolgozva. És persze maga a történet is. Olyan... "akár velem is megtörténhet"-típusú és ezeket bírom.
Robert Merle Védett férfiak - könyve is ilyen, kissé utópisztikus, de nagyon élvezhető és nagyon sokat foglalkoztatja a fantáziámat, nagyon ajánlom.
Rengeteg ilyen van egyébként, pl Michael Endétől a Végtelen történet, ami után kicsit üresnek éreztem magam, vagy a Bűbájos Mary, ahol semmi sem egyértelmű és minden olyan, ami hihető és mégis annyira hihetetlen... mikor vége lett a sztorinak, ott maradt az űr... ilyet csak egy nagyon nagyon jó könyv tud tenni az emberrel.
Elég sok van, de legtöbbet Lois Lowry: Az emlékek őre c. könyvén gondolkodtam, fantáziáltam. Mindenkinek tudom ajánlani. =)
Azt hiszem inkább nem írom le, hogy miről is szól, mert félek, hogy túl sokat elmondanék, és lelőném előre a poént. ^^
Itt nagyjából leírják, hogy miről is szól, ha esetleg érdekel valakit. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!