Hogy tetszik ez a prológus?
Egy pikánsabb hangvételű krimim szeretném így indítani. Szívesen elolvasnátok a történetet, ha így kezdődne?
Nekem tetszett a fogalmazásod, de (ha) hosszútávon nem a nőn van a hangsúly, (hanem) a gyilkoson, akkor az ő gondolatait kicsit jobban ki kéne bontanod. TÉNYLEG NEM rossz, de csiszold még egy kicsit! :)
A kérdésed második felére válaszolva, én elolvasnám, (ami talán 'rossz' benne) az utolsó mondat miatt. Az eleje, tulajdonképpen 'színtelen' lett, hogy úgy mondjam, mivel a gyilkos indítékai és az érzései rejtve maradtak, de én akkor is elolvasnám :) Ami a te javadra írható, hogy feltuttad kelteni a figyelmemet, ha csak egy mondattal, de akkor is :)
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nagyobb hangsúlyt fektettél az áldozat gondolataira és érzéseire. Így fokozatosan átvetült a figyelem a nőről a gyilkosra, először csak a nő, aztán a nő szemszögéből a férfi egyre közelebbről, végül elérkezünk a férfihoz. Nekem tetszik.
Több leírást tényleg igényelne, kell a hangulathoz - és ahogy előttem is írták, az olvasóknak is.
Szia!
Megadod az e-mail címed? :)
Szerintem nagyon jól fogalmazol:), de a részletekre fektethetnél kicsit nagyobb hangsúlyt. Számomra például nem volt egyértelmű, hogyan volt kikötözve a nő: csak a karjai? Akkor miért nem próbált védekezni? A lábai is ki voltak kötve? Akkor hogyan nyitotta szét őket? Miért nem maradt ideje sikítani, amikor meglátta a csákányt? A sikítás elméletben nem annak szólna szerintem ilyen helyzetben, hogy a hapsi belevágja a csákányt, hanem a rémületnek, ami eluralkodik rajta a csákány láttán.
A vére hogyan tud zubogni az ágyneműre? Nekem erről egy vízesés jut eszembe, márpedig a vér nem tud víz módra "zubogni".
Tudom, kukacoskodó vagyok, de nekem, ha ilyeneket észreveszek, általában elmegy a kedvem a sztoritól, mert nem érzem azt, hogy az írója kellően átgondolta a dolgokat.
De mint írtam is, szerintem nagyon jól fogalmazol, tehetséges vagy, és szerintem egyáltalán nem zavaró, hogy az áldozat szemszögéből írtad a prológust. Nekem is az tetszett, mint egy másik hozzászólónak, hogy így vezetted át a dolgokat.
Csak így tovább!:)
persze :) és köszi
breakingfollow@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!