Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit csináltok a kötelezőkkel?

Mit csináltok a kötelezőkkel?

Figyelt kérdés

Imádok olvasni, de nyárra vannak ugye a kötelezők. Engem nagyon nem izgatna, h nem olvasom el őket, de a szüleimet igen. Ti elolvassátok a kötelezőket vagy olvastok inkább a titeket érdeklő könyvekből?

Előre is kösz!

2012. júl. 22. 13:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Talán A két Lotti meg a Pál utcai fiúk volt az a két könyv, amit elolvastam. A többibe beleolvastam, az első pár fejezet után meguntam, aztán elolvastam róla egy rövid összefoglalót, hogy azért mégis csak legyen valami fogalmam róla. Az igazat megvallva rohadtul nem érdekeltek; unalmas, régies történetek, rengeteg rizsával, ilyen leírással, olyan jellemzéssel. Több tíz oldalon keresztül nem történik semmi.

Az a baj, hogy a mai gyerekek aligha fogják izgalmasnak találni pl az Egri csillagokat vagy a Kőszívű ember fiait. Kicsit újítani kéne ebben is, de ebből úgyse lenne semmi...

2012. júl. 22. 14:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Nálam ez már nem aktuális, mert nincs kötelezőm, de régen mindig elolvastam őket, de nem azért, mert az volt a feladat, hanem többnyire egyébként is érdekelt a dolog. Ez azért is volt jó, mert a nem kötelező olvasmányaimban gyakran bukkantak fel utalások, amiket nem értettem volna, ha nem olvasom el a kötelezőket. :D
2012. júl. 22. 14:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Azokat olvastam el, amik felkeltették az érdeklődésemet. Középiskolában egy-kettő kivételével mindegyiket elolvastam.
2012. júl. 22. 14:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Én azokat elolvasom, amik érdekesnek tűnnek, a többit hanyagolom. Mondjuk nekünk nem valami jó a magyartanárunk, totál össze-vissza haladunk az anyaggal és olyan lassan veszünk minden témát, hogy általában a kötelezők felét sem vesszük. Én olvasok engem érdeklőeket is és kötelezőket is, mondjuk idén nyáron még egy kötelezőt nem vettem a kezembe. :)
2012. júl. 22. 17:37
 5/13 anonim ***** válasza:
Én majdnem mindent elolvastam, talán ha egy művet hagytam ki (véletlenül). Élveztem, szerettem a kötelezőket is. Így persze utólag egyszerűnek tűnik, hogy akkor nálam a két kategória fedte egymást. Valójában mikor belekezdtem, még nem tudtam, hogy kedvelni fogom (de lelkesen álltam hozzá). Talán segített, hogy szeretek olvasni.
2012. júl. 22. 18:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Én őszinte leszek: egyik se érdekel. Van vagy 20 db. (10-be megyek.) Elolvasom röviden, és ennyi. Így lesz annyi fogalmam róluk, hogy ne kapjak egyest. :)
2012. júl. 22. 19:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Elolvastam mindegyiket, de az általános iskolai kötelezőket rühelltem kiv. A Pál utcai fiúk
2012. júl. 22. 19:18
 8/13 anonim ***** válasza:

Megpróbálom átrágni magam rajta. 50 oldal alatt eldöntöm, hogy jó lesz-e vagy sem. Ha utóbbi, akkor általában feladom, és marad az olvasónapló, tartalom, meg rövidített verzió.

2 nap alatt kiolvasok egy 5-600 oldalas regényt, de 2 hétbe tellett, amíg a Kőszívűből elolvastam 200 oldalt. Azóta is úgy áll.

Nem nyüstölöm magam vele.

2012. júl. 22. 20:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Én általánosban nyáron elolvastam mindig a kötelezőket, gimiben viszont nyáron nem olvastam el egyet se. Feleslegesnek tartottam olyankor olvasni őket,hisz egyrészt több is volt és nem lehetett tudni, meddig sikerül eljutnunk az anyagban az adott évben, másrészt pedig nálunk úgy mérte a tanár, hogy valóban elolvastuk e, hogy a leglényegtelenebb apróságokra kérdezett rá, amikre meg csak akkor lehetett esetleg emlékezni, ha maximum egy héttel előtte olvastam... Így nyáron csak azokkal a könyvekkel foglalkoztam, amik tényleg érdekeltek.
2012. júl. 22. 22:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem fogok elolvasni egyet se. Nekünk ilyen drámák vannak, azt sem tudom micsodák, de nem is érdekel :D inkább olvasok valami izgalmasabbat.
2012. júl. 23. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!