Ajánlanátok nekem néhány jó könyvet?
Időtlen szerelem trilógia... 1. rész: Rubinvörös, 2. rész: Zafírkék, 3. rész: (Még nem jelent meg magyarul, de a Smaragdzöld lesz majd.) Időutazásos szerelmes sztori.
Gondolom Jane Austin regényeit mind olvastad...?
Az éhezők viadala
Vámpírakadémia - oké, h vámpíros, de egyáltalán nem buta, nem twilightszerű, szóval ajánlom nagyon.
Esetleg olvass bele a Bűbájos Mary-be (2 részes), és az Édességek kicsiny boltja (ez is két részes). Mindkettő romantikus, és régi időkben játszódó. Izgalmas, szerethető könyvek. :)
Remélem, tudtam segíteni!
Wilbur Smith-től kb minden!
pl.A lángoló part,A kard hatalma,Elsötétült nap,Mennydörgés
Ha esetleg még nem olvastad: Charlotte Bronte: Jane Eyre,
Emily Bronte: Üvöltő szelek. Én Jókai könyveit is ajánlanám: Egy nagyar nábob, Kárpáthy Zoltán, Az aranyember.
Emily Bronte: Üvöltő szelek
J. D. Salinger: Zabhegyező - ennek a korosztálynak való, szerintem érdekes
Kurt Vonnegut: Ötös számú vágóhíd, A mesterlövész
Joseph Heller: Isten tudja - ez igényel némi történelmi tudást, amivel lehet, hogy rendelkezel, ha szereted a történelmi könyveket
Szia.
A válaszadók közül megdöbbenve tapasztalom, hogy senki hangsúlyozom SENKI nem ajánlotta a lánynak. Ken Folett. Katedrális című regényét illetve a folytatását az Idők végzetéig-et? Ez hogy lehet? Na ezt a kettőt olvasd el. Elsősorban történelmi és kaland regény de nagyon szép szerelmi szál is van benne illetve több is, de nem megy el a nyál irányába ezen kívűl ugyan nem erotikus, de ahogy a szex részeket leírja hát az nem semmi.
A Katedrális a középkori Angliában játszódik és egy katedrális felépítése köré bonyolódik az esemény. Az Idők végezetéig az első részben szereplők leszármazottai szerepelnek valamint helyet kap benne a pestis. Ha szereted a középkort akkor ezt neked találták ki. Van benne minden járványok, bírósági tárgyalások, építkezések, hitélet, szerzetesi élet. Amit akarsz. Fantasztikus több mint 1000 oldal mind a két könyv, de én mind kettőt kb 10 nap alatt kivégeztem azóta már többször is elolvastam őket.
Köszi mindenkinek! Az éhezők viadala nem annyira kötött le, azt abba is hagytam. De A katedrálist az épp valamelyik nap néztem a könyvesboltban, az a kiszemeltem. Az Üvöltő szeleket is sokan ajánlották, megnézem:)
köszönöm!:)
Emily Bronte-Üvôltô szelek.. az eleje lehet kicsit unalmasnak tũnhet.. de csak az eleje:D
És persze Jane Austen õsszes kônyvét.. pl.: Büszkeség és balítélet, Meggyôzô érvek, Mansfieldi kastény, Értelem és érzelem, Emma... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!