Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Jó sci-fi könyvek?

Jó sci-fi könyvek?

Figyelt kérdés

2012. júl. 13. 20:22
 1/3 anonim ***** válasza:

H.G Wells összes

Arthur C. Clark összes

személyes kedvencem

Wells - világok harca

Clark - a gyermekkor vége

2012. júl. 13. 20:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

ía nagy nevektől igen sok minden. :) Milyen témában, mi érdekel leginkább, kinek a stílusa jön be stb? Így nehéz lesz mit mondani. Én szeretem Bester Tigris! Tigris!-ét, lehet, te nem kedvelnéd. Imádom PKD Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal (röviden: Elektornikus bárány; film: A szérnyas fejvadász) regényét, te talán nem kedvelnéd. Ugyanígy Gibson Neurománc-trilógiája. Ha nem cíberpunk kell, talán űropera? Abból is van igen tág témakörben minden. Lehet, te a Star Wars-féle világot jobban szeretnéd, mint mondjuk Asimov világát. Lem is kiváló, de az ő mesélői stílusa kissé hmmm... "emelkedettebb", mintha folyamatosan egy talapzaton ülne, és onnét osztaná orrhangon az észt. Néha ez az érzésem olvasás közben. Holott talán legviccesebb sci-fi műveket is ő írta (Ijon Tichy történetei).

Ha jobban szereted a társadalmi kérdéseket, Herbert Dűne-univerzuma is bejöhet. Kiváló szerző kiváló műve, a filmet ne akard soha megnézni (kivétel részegen, mert akkor vicces... olyan, mintha a rendező és a vágó folyamatosan beszívva lettek volna a forgatás alatt).

Én ajánlhatom a Sztrugackij-fivérek bármelyik művét, kissé sci-fi, kissé science fantasy. Sci-fi alá sorolják a steampunkot is, ebből is millió mű van. A sci-fi nagy öregjei közül ott van a még mindig élő Pohl, vagy a nemrég elhunyt Bradbury. A "háború előtti nemzedék" történeteihez külön hangulat kell.

De természetesen ez csak a jéghegy csúcsa.

2012. júl. 13. 22:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Jeff Hirch: Tizenegyedik csapás
2012. júl. 14. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!