Sok emberrel a kötelező olvasmányok utáltatják meg az olvasást. Egyetértesz?
Fogalmam sincs miért nyáron jutott eszembe, de az osztályban egyetlen vagyok, aki életében akár egyszer is magától olvasott el egy könyvet. A kötelező olvasmányokkal egytől egyig úgy voltam, hogy 100-150 oldal után(már ha elérte azt a terjedelmet) le kellett tennem, mert kifolyik a szemem, és már-már rosszul vagyok a nyelvezettől, és az unalomtól. Szörnyű! Gondolok itt pl Egri Csillagokra, de akár az Antigonéra, Tartuffe-ra, az összesre!
Épp kezdtem a gimit mikor találtam otthon egy Lovecraft kötetet "legjobb művei" címmel. Adtam neki egy próbát, és szabályosan függő lettem. Nehéz volt olvasni, mert konkrétan nulla párbeszéd volt bennük, de nagyon nagyon megérte, azóta mindent elolvastam vele kapcsolatban. Ezután Agatha Christie mellett tettem le a voksom, a Gyilkolni Könnyű a kedvencem tőle. Nagyon megszerettem olvasni, most felyeztem be Darren Shan-tól a Város trilógiát.
Ha nem kezdtem volna bele abba a bizonyos Lovecraft könyvbe, máig azon a véleményen lennék, hogy olvasni SZAR, és minden könyv olyan mint a kötelező olvasmányok. Egyébként egy kivétellel az összes barátom ezen a véleményen van, ki is gúnyolnak érte, hogy szoktam olvasni.
Mit gondoltok erről?
Egyet értek. Egyébként is, miért kell már 7 éves korban is kötelezőket adni? Épp hogy megtanul olvasni, de már is ráerőltetik a kincskereső kisködmönt, ami nem nehéz olvasmány, de egy gyereket sem érdekel, kín nekik kiolvasni. És akkor csodálkoznak, ha egy generáció nő fel "utálok olvasni" felfogással, mert nem azt olvasták amit akartak, hanem amit rájuk erőltettek, de egyébként egy rakás unalmas valami, és nem jönnek rá, hogy olvasni jó, csak megfelelő könyvet kell találni hozzá.
Te szerencsés eset vagy, mert te rájöttél hogy olvasni jó, mielőtt kötelezőkkel szenvedtettek. Remélem csinálnak valamit a közeljövőben ezzel az egész kötelezőolvasmány dologgal, vagy legalább normálisabb könyveket találnak hozzá, mert így nem mehet tovább, hogy szándékosan utáltatják meg sokunkkal az olvasást.
10. vagyok. Igen, nekem szerencsém volt, és remélem egyszer a tesóm is rájön, hogy igenis jó dolog az olvasás.
Ami meg a kötelezőket illeti...az a helyzet, hogy évről évre több van, és egyre korábban, (gondolom a szerettessük meg az olvasást a kölkökkel címszó alatt) és nem tűnik fel senkinek odafent hogy ezzel csak rontanak...
Ha a vezetőség mindenben Amerikát és a nyugatot akarja másolni, akkor esetleg a jót is átvehetnénk tőlük...csak ez nem hoz sok lét nekik, ezért mellékes. na de ebbe nem mennék bele.
Mindenesetre köszi, azért igyekszem segíteni öcsit :) és remélem azért nálatok is nő majd az olvasók száma.
(10.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!