Szerintetek melyik a "leggonoszabb" karakter ezek közül: Morgoth, Sauron, Voldemort, Galbatorix?
Utolsó: szép levezetés. Két hibája van: Melkort felmenti Tolkien a "saját elkárhoztatása" alól, mikor elmondja, hogy szeretett sétálni a "void-ban" (nem emlékszem, fordították ezt valaha is? angolus szokás rá utalni). Vagyis ez az Erutól független, mondhatni "istentelen őskáosz" "rontotta meg az elméjét". Legalábbis a Szilmarilok erre utal (és ezt szokás elfogadni elméletként). Bár utána valóban a saját feje szerint cselekedett.
A másik: Szauron Aule maiája volt eredetileg, ő a saját akaratából szegődött Melkor (akkor már Morgoth) szolgálatába és változtaott nevet. Őt ebből a szempontból nem menti fel, nem okol mást (voidot, Melkort, akárkit) a gonoszsága miatt.
(De természetesen Melkor árulása ettől még súlyosabb gonoszságnak számít. Elvégre ő volt az egyik leghatalmasabb Eru gondolatai közül. Ami elég hülyén hangzik minden vallásban, hogy axiómaként ki kell jelenteni, hogy a teremtő egy isten alapvetően jó, de a gonoszságot mégis ő teremti... Ezért kellett a "void"-ot bedobni a képbe. Bár igaz, ezekre a Szilmarilokban óvatos utalás van csak. Ehhez kell némi teológiai ismeret, hogy az ember kiolvassa. Vagy egy Tolkien-kurzus. :) )
Én Voldemortra szavazok. Élvezi a muglik kínzásást/mészárlását/fájdalmát. Valamint igen előszeretettel gyilkol gyerekeket és egyéb bármilyen élőlényt.
Szauron és Morgoth fő vonása a hatalommánia inkább.
Galbatorixxal meg még ugye, ha úgy vesszük nem találkoztunk...De ő inkább nekem csak ilyen megkeseredett, megőrült karinak tűnik, mert ugye meghalt a sárkánya és azok után becsavarodott...
De vicces látni, hogy nem csak én vagyok olyan megszállott, hogy ilyesmiken gondolkozzak. :D
Bár mibe, hogy kevesebb a hozzám hasonló csaj a komik írói között...
Nagyon tetszett itt az előző válaszolók fejtegetése, szerintem is Szauron vezet. Melkor ugye ősgonosz.
Voldemort csak egy félresikerült pszichopata, bár kétségtelen karakteres.
Galbatorix pedig egyáltalán nem olyan gonosz. Olyan mint Palpatine. Sötét eszközöket használ, de egy rendezettebb, jobb világért.
Én Tolkientől olvastam a 3 Gyűrűk Ura könyvet, a Hobbitot, a Szilmarillokat, meg a Húrin gyermekeit. De most karácsonyra megkaptam nővéremtől az Elveszett mesék könyvét, meg egy másik Tolkienes könyvet (azt hiszem valami 4 mese a címe).
Amúgy fiktív gonosz karakterek közül szerintem helyet érdemelne Lovecraft Cthulhuja is, bár ezt a mai tinik már nem annyira ismeri.
sauron és margit a leggonoszabb, utána voldemort
galbatorix pedig az utolsó részben, mikor SPOILER_ON eragon rárakja azt a varázslatot h felfogja h mit tett másokkal, akkor azt ordibálja h ő ilyet nem tett, és ebből kiderül h ő azt hitte h jót tesz, tehát nem volt gonosz, csak a birodalmát akarta felvirágoztatni, csak a módszerei hagynak még némi kívánni valót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!