Miért nevetett Sirius Black, miután Pettigrew kishíján megölte őt? (Harry Potter 3)
Az első válaszoló egyrészt jól írta, mert Féregfark a saját ujját vágta le.
Az első válaszoló elmélete viszont már csak azért is sántít, mert Sirius egy percig sem hitte, hogy Peter meghalt, ez azért elég egyértelműen kiderül a könyvből.
Másrészt szerintem a könyvbeli Sirius nem nevetne, ha meg kellett volna ölnie egy olyan embert, akit fél életén keresztül a barátjának hitt.
Az én meglátásom szerint Sirius részéről a nevetés valamiféle hisztériás reakció lehetett, szerintem közel járhatott a megőrüléshez, miután elvesztette Potteréket. Egyrészt ezért, másrészt szerintem saját magát nevette ki, amiért annyi éven keresztül lenézte Pettigrew-t a tehetségtelensége miatt, erre kiderült, hogy ő volt a legnagyobb kavarógép az egész bandában.
Szerintem az a nevetés nem jóízű nevetés volt, inkább tényleg valamiféle idegösszeomlás jele lehetett.
De ez csak az én véleményem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!