Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit olvassak nyáron? Milyen...

Mit olvassak nyáron? Milyen filmet nézzek? (részletek lent)

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, szeretek olvasni, és jön a vakáció rengeteg időm lesz rá. Csupán nem tudom, hogy mit is olvassak...Van könyv, amely úgy megfogja a szívem, hogy többször is elolvasom, de van aminek nekikezdek és abba kell hagynom mert nem érdekel tovább...Nos, ugyanígy vagyok a filmekkel is...

Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy ajánljatok. Megpróbálok picit segíteni, hogy mi az ami eddig tetszett, hátha tudnátok nekem valót ajánlani így :) Szóval elnyerte tetszésem eddig: könyvek: Egy magyar nábob, Egy gésa emlékiratai, Stephen King könyvek, Agatha Christie könyvek...

filmek: a fenti könyvek filmben :D , Úttalan út, Avatar...

Szeretem az ilyen misztikus stílusúakat, de a kemény horrort nem, úgyhogy az kizárva.

Kérem, akinek beugrott egy könyv, film amit jónak talált, ossza meg velem! Köszönöm :)

2012. máj. 20. 13:09
 1/10 halibel ***** válasza:
100%

Könyv:

-Rejtő Jenő könyvek

-Agatha könyvek

-Robin Cook:Ragály, Invázió, Fertőzés, Válság, A gyötrelem éve

-Orwell: 1984

Állatfarm

Filmek:

-Death Note (filmben, ha kell, tudok linket küldeni ( eredetileg anime volt, csak megfilmesítették, nagyon jó lett ))

[link]

Az egyik főszereplő nagyon cuki :DD

- Szentjánosbogarak sírja

Sajnos nem tudom, hogy szereted-e az animéket, de ez egy egész estés anime, engem nagyon megfogott, megható... nagyon jó :)

[link]

Én csak ennyit tudtam segíteni, remélem hasznodra válik :))

2012. máj. 20. 13:52
 2/10 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszod :) Igen, segitettél, mert mindjárt fogok hozza letölteni a filmeket és utánanézni a könyveknek :) Ha tetszik akkor rendelem is őket :D

Köszi :)

2012. máj. 20. 15:41
 3/10 halibel ***** válasza:
59%
Jaj, nagyon örülök, szívesen :)
2012. máj. 20. 18:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is be van tervezve pár film és könyv. :)

Filmekből én most az elmulasztott alapműveket pótolnám be, amit anno mondjuk anyukám 12-3 évesen nem engedett megnézni. (A zongorista, Keresztapa, Bárányok hallgatnak, bár ez utóbbi már ki van pipálva :)) Ilyeneket érdemes fórumokon nézegetni, ha beírod googleba, hogy alapfilmek egy csomót kiad és rengeteg jóra lehet így rábukkanni.

Könyvekből én igazából témákat találtam ki, tehát pl. csillagászatról, II. világháborúról szeretnék majd olvasni. De nagyon ajánlom neked Sherlock Holmes történeteit. Könyvben is mindenképpen, valamint a Jeremy Brett-es régi sorozatot feltétlenül nézd meg. Fantasztikus! :)

2012. máj. 21. 19:26
 5/10 halibel ***** válasza:
100%
( 2.világháborús könyvnek tudom ajánlani : James Jones: Most és mindörökké) :)
2012. máj. 21. 19:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :) Megpróbálom beszerezni, mert jól hangzanak :)

Egy a gond :)) Elég gyorsa olvasok, főleg ha leköti a figyelmem az olvasnivaló. Ez még június végéig mind elfogy :)) Úgyhogy jöhetnek a további ötletek :)

2012. máj. 22. 17:38
 7/10 halibel ***** válasza:

Akkor még:

Muramaki Haruki: 1Q84-trilógia

Margaret Mitchell: Elfújta a szél( 2 bazinagy könyv :D )

Megkérdezhetem, melyik Avatart láttad?

A kékembereset, vagy az utolsó léghajlítót? :)

2012. máj. 22. 18:07
 8/10 A kérdező kommentje:

A kék emberest láttam, másikról nem is hallottam, de akkor már az is tervbe van :d

De az is csak azért tetszik, mert kitalált lények vannak benne.

Igy vgyok a Csobbanés filmmel is, nem sok korombeli szereti a régi filmeket de én a sellő miatt szeretem nagyon :D

Köszi a választ, begyűjtöm :D

2012. máj. 22. 18:53
 9/10 halibel ***** válasza:

Nincsmit:)

Amúgy az Avatar-The Last Airbender egy rajzfilmsorozatból készült, a rajfilmsorozatnak 3 évada van, és a film egyenlőre csak az elsőt dolgozza fel. Szerintem érdemes a rajzfilmet is megnézni, nagyon ott van :D

2012. máj. 22. 19:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Mindenképpen :D Szeretem a meséket, rajzfilmeket :) Nem tudtam róla, úgyhogy ezért is egy nagy köszi :D
2012. máj. 22. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!