Mit tudnátok ajánlani olvasásra?
Szeretnék olvasni de már kifogytam az ötletekből. Eddig ilyeneket olvastam: Komfortos Mennyország; Christopher Moore összes magyarul kiadott könyve; Az időutazó felesége; tinikönyvek pl Alkonyat(de ilyeneket már nem akarok, elég a vámpírokból, farkasokból :P) Amikor életemben először; Négyen egy gatyában, A Burok.
Mit tudnátok ajánlani?
16/L
Szent Johanna Gimi, ez egy napló regény, a gimis életet írja le
A Völgy, ez egy krimi
Jon Krakauer: Út a vadonba. Ez egy megtörtént élettörténetet dolgoz fel. Meg is filmesítették, ami 2-3 havonta megnézek. :) Elképesztően jó, és sokat lehet tanulni a főszereplő életfelfogásából.
Vagy kicsit komolyabb: Cormac McCarthy: Az út. (Szintén filmesített formában is megjelent mű)
:)
Virágot Algernonnak
Könyvtolvaj
Jodi Picoult könyvei
Emma Donoghue - A szoba
Stephen King - Talizmán
Anna Rice könyvei (vámpíros, az igaz, de EZEK az igazi vámpírkönyvek, nem az Alkonyat [amit amúgy én is olvastam, szóval nem fikázásból írtam]:)
Helen Fielding - Bridget Jones naplója
Charlotter Bronte - Jane Eyre
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Ennyi egyelőre elég is lesz:D
Amikor 16 voltam elolvastam
Émile Ajar: Előttem az élet...
című könyvét, és nekem nagyon tetszett.
Érdemes beszerezni.
Rakok ide ajánlót, meg részleteket.
Tartalom:
A regény főhőse egy arab kisfiú, Momo, aki a társadalom perifériájára szorult négerek, arabok, zsidók mozgalmas, de nélkülözésekkel teli életét éli. Szüleit nem ismeri, egy idős zsidó asszony, Rosa mama neveli, aki a hasonló sorsú gyerekek ellátásából tartja fenn magát. Momo hamar önállósághoz szokik e furcsa környezetben, s úgy segít magán, ahogy tud: lop, csal, vagányokkal és prostituáltakkal barátkozik, de Rosa mamához gyengéd szeretet fűzi. Hogy e nyomorgó, önmagának is hazudó, társadalmon kívüli réteg összetartása milyen erős, az Rosa mama életének utolsó hónapjaiban derül ki. Mindenki összefog, hogy a beteg öregasszony életének utolsó napjait széppé tegyék. Az igazi áldozatot Momo hozza: elkíséri Rosa mamát titkos pincéjébe, hogy az asszony ott fejezhesse be életét.
Idézet:
Már rég kifigyeltem, hogy az öregek azt mondják: "fiatal vagy, előtted ez élet", és jóságosan mosolyognak hozzá, mintha örömük telne benne. Felálltam. Jó, tudom, hogy előttem az egész élet, de azért nem fogom emészteni magam miatta.
Idézet:
Az utcában azt mondták róla, hogy ennek a nőnek nincs szíve, és ami igaz, senkije se volt, aki utánanézett volna a szívének.
Idézet:
Az idő lassan jön a sivatagból a tevekaravánjaival, és (...) nem sürgős neki, mert az örökkévalóságot szállítja.
A boldogságról:
Idézet:
Rögtön láttam, hogy valami természetellenes dolog történik, mivel még sosem láttam a nyanyát ennyire boldognak. Először iszonyúan meglepődött, aztán rájött a boldogság. Még meg is ijedtem, mert annyira az égben járt, hogy azt hittem, vissza se jön. Én köpök a heroinra. Azok a krapekok, akik szurkálják magukat, mind hozzászoknak a boldogsághoz, és az megbosszulja majd magát, mivel a boldogság épp a hiányáról nevezetes. Aki szurkálja magát, az keresi a boldogságot, és csakis a legnagyobb s*ggfejnek támadhatnak ilyen gondolatai. Én sose cukroztam, néha udvariasságból elszívtam egy-egy füvet a haverokkal, pedig tízéves korban a nagyok egy csomó dologra megtanítják az embert. De én nem vagyok úgy oda a boldogságért, az élet még mindig jobb. A boldogság egy nagy rakás sz*r és egy szemétláda, móresre kéne tanítani. A boldogság meg én, ugyan már, nem illünk össze, mi a fenét kezdjek vele. Eddig még sose politizáltam, mert abból mindig kikaparja valaki a gesztenyét, de a boldogságra törvényeket kéne hozni, hogy ne szemétkedhessen. Ami a szívemen, a számon, és talán nincs igazam, de én meg nem szúratom magam, hogy boldog legyek. Túrót. Most nem fogok itt a boldogságról beszélni, mert nem akarok dührohamot kapni maguknak, de Hamil úr azt mondja, hogy érzékem van a kimondhatatlan iránt. Azt mondja, hogy ha már a kimondhatatlannál tartunk, jó úton járunk.
Szerb Antal: A Pendragon legenda; Utas és holdvilág
Isaac Asimov: Alapítvány
Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány
Rosamund Lupton: Drága Tess!
Cecilia Ahern: Talált tárgyak országa
Gregory Hughes: A holdat az égről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!