Albus Dumbledore tényleg homoszexuális volt?
Hadd pontosítsak. Megkerestem az eredeti interjút és gyorsan lefordítottam, így nézett ki:
Q: Dumbledore professzor, aki mindig is hitt a szeretet mindent legyőző erejében, szerelembe esett valaha?
JKR: Az igazság az, hogy... Mindig is melegként gondoltam Dumbledore-ra. [taps] ...Dumbledore beleszeretett Grindelwaldba és ez még szörnyűbbé tette számára a pillanatot, amikor Grindelwald végül megmutatta igazi arcát. Egy bizonyos fokig megbocsájthatóbbá tette Dumbledore vakságát a tény, hogy a szerelem vakká tesz minket? Találkozott egy emberrel, aki épp oly zseniális volt, mint ő maga, és akár csak Bellatrix, megállíthatatlanul vonzódott hozzá, míg végül (Grindelwald) iszonyú, szörnyű módon elárulta.
Tehát igen, meleg, de talán közelebb áll az igazsághoz, hogy megtalálta a lelki társát, aki "épp oly zseniális"volt, mint ő, akivel értelmesen tudott beszélgetni, akivel az elképzeléseik is egyeztek (persze Gellert szinte végig hazudott, de mivel erről Dumbledore nem tudott, ilyen szempontból irreleváns), és aki mellesleg férfi volt. Ha skatulyába akarjuk húzni, akkor igen, meleg. (bocsánat a hosszú válaszért, unatkozom :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!