Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes ilyen fantázia könyvek...

Érdemes ilyen fantázia könyveket írni?

Figyelt kérdés
Első személyben íródna és alapjában véve lelki dolgokon lenne a hangsúly. De elgondolkoztam azon is hogy lehet e keverni a 21. század világában meg egy másik kultúrában történő eseményeket, amolyan emlék ugrálgatásos szerűen, vagy szerepet kapna a dimenzióugrás...

2012. máj. 4. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne.
2012. máj. 4. 10:22
 2/13 A kérdező kommentje:
És szerinted lehetne skizofrém az főszereplő? :D
2012. máj. 4. 10:25
 3/13 A kérdező kommentje:
Na de komolyan: nem lenne hétköznapi a történet, egy bukott hősről lenne szó, aki küzd a saját démonaival. És arra próbálok rájönni mi lenne a megfelelő környezet egy ilyen történeti szálnak.
2012. máj. 4. 10:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Én csak annyit kérek, hogy ha hivatalosan is skizofrén lesz a szereplő, akkor járj utána a dolognak, mert így sincsenek tisztában az emberek ezzel a betegséggel (sem).

Ellenkező esetben inkább ne címkézd a szereplőt.

2012. máj. 4. 11:26
 5/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk az elején még nem, de majd ki fog alakulni benne egy másik személyiség aki igyekszik a szereplőt a lehető legjobban uralma alá hajtani, hogy végül a teste felett is uralkodhasson. Tehát ők ketten ugyanazok lelki szempontból is, csak a felfogásaik, érzelmeik, stb.. különbbé teszi őket.. Röviden akkora nyomás nehezedik az illetőre, hogy nem tud megállapodni a saját természetével. De lesz valaki akitől kap annyi törődést hogy végül megbékél magával, és leküzdi a sötétebbik énjét.

Szóval a kérdésem: illik e ilyesmi egy fantázia kategóriájú könyvbe (amivel együtt jár az egyedi világ + karakterek), habár megtudnám úgy is csinálni hogy a jelenben játszódna a sztori, az előbb említett világot pedig a saját elméje kreálná meg: az ő dolga pedig különbséget tenni valóság és illúzió között.

2012. máj. 4. 13:18
 6/13 anonim ***** válasza:

Ó, drága úristen... a skizofrénia nem ezt jelenti.

[link]

- Mindjárt az első bekezdésben benne van a lényeg.

A könyvben egyébként látok fantáziát, bár én úgy vagyok vele, hogy amit jónak tartok és szívesen foglalkozom vele, azt megírom. Szerintem merni kell újítani. Persze nem árt, ha jól össze tudod rakni, hiszen ez már egyébként is egy bonyolultabb téma.

2012. máj. 4. 19:18
 7/13 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekesnek hangzik!
2012. máj. 4. 20:08
 8/13 A kérdező kommentje:
6-osnak mondom teljesen igaza van. Amúgy írtam hogy az elején csak zavarodott lenne és később menne át tudathasadásba a dolog... De a véleményeddel amúgy minden rendben. Ja és köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. máj. 4. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy ha nem címkézed (kategorizálod be), akkor bármit megtehetsz. Ha viszont kikiáltod skizofrénnek, és kicsit "mellé mész", akkor darabokra fognak szedni ( a kritikákkal).
2012. máj. 4. 21:27
 10/13 A kérdező kommentje:
9-es: köszi, így már érthető. Ezt a szót asszem inkább el is felejtem...
2012. máj. 4. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!