Milyen klasszikusokat ajánlotok egy 17 éves lánynak?
Köszi a gyors választ!
Még annyit szerettem volna írni, hogy nem igazán a romantikus könyvek érdekelnek , de azon kívül mindegy, hogy magyar vagy külföldi, vagy hol miről szól.
Szent Johanna Gimi
Egy gimnazista lány élete a gimiben.
Gárdonyi: A láthatatlan ember
Kosztolányi: Édes Anna
Nekem ezek tetszettek a legjobban azok közül amiket gimiben el kellett olvasni.
Charles Dickens - Ódon ritkaságok boltja , Kis Dorrit
(Amúgy a Szent Johanna gimi mióta klasszikus???????????? Attól hogy divat, még nem az, és lassan itt a gyk-n már minden 2. kérdés ahhoz kapcsolódik. Kissé unalmas :S Bocs, kérdező, ez nem neked szólt.)
Ahány ember, annyiféle irodalmi ízlés. (Sőt, egy embernek élete során is változik az ízlése: amiért rajong fiatalon, azt középkorúan már el se bírja olvasni.)
Szerintem menj el egy könyvtárba, és keresgélj! Én a te korodban imádtam válogatni, levenni a polcról a könyveket, belelapozni, beleolvasgatni... aztán amelyeket megkívánod, azokat vidd haza.
Ha tudnád, mennyire irigyellek, hogy azt a sok-sok jó könyvet még nem olvastad... :)
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!
Márai Sándor: Válás Budán, Egy polgár vallomásai
John Steinbeck: Édentől keletre
Gárdonyi: Ida regénye
Bodor Ádám: Sinistra körzet
Herta Müller: A róka volt a vadász
Emily Brönte: Üvöltő szelek
Charlotte Brönte: Jane Eyre
Jane Austen: Értelem és érzelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!