Harry Potter: Mi számít lefegyverzésnek?
Figyelt kérdés
Korábban valaki feltett egy hasonló kérdést, akkor azt válaszoltam, hogy elég valakit lefegyverezni, ahhoz, hogy elnyerjék a pálcáját, de most elbizonytalanodtam. A hetedik rész végén Harry az kérdezi Dumbledore festményétől, hogy ha természetel halállal hal meg, akkor elveszti-e az erelyét a pálca, erre Dumbledore bólogat. Korábban Harry lefegyverezte Dracót, ráadásul úgy, hogy nem is a bodzapálcát vette el tőle, mégis az övé lett ezután. Azelőtt pedig Draco is lefegyverzéssel jutott hozzá Dumbledore pálcájához. Különben is a könyvekben kb. öt percenként lefegyvereznek valakit, mégse vesztik el a pálcájukat. Ez baki?2012. ápr. 22. 22:24
11/14 anonim válasza:
Akkor az írónő hibázott. Ennyi :) Sok hibát találtak már a könyvekben és ez a pálcamágia rész nekem is homályos. :)
12/14 anonim válasza:
de akkor ha pl. engem lefegyvereznek (okéé) és nem veszik el a pálcámat, attól még azt ugyanúgy tudom használni, mint azelőtt, nem?
13/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezért gondolom, hogy nem feltétlenül csak egy tulajdonos van. Az eredeti szerintme mindig az marad. Az akit először kiválasztott magának a pálca. Ha őt lefyegyverzik, hajlandó lesz elfogadni a másik embert is, de az első is megmarad. Volt olyan, hogy Harryt lefegyverezték, de a pálcát otthagyták, és újra használta. Akkor megint ő a tulajdoos.
2012. ápr. 27. 14:16
14/14 anonim válasza:
Dumbledore-t végérvényesen lefegyverezte Draco, abban a tudatban, hogy meg fogja ölni vagy hogy meg kéne ölnie. Ilyen értelemben Malfoy győzött, mert az igazgató élete a kezében volt. Na már most ha Harryt aurorként valaki lefegyverezte, annak nem hinném, hogy halálos kimenetele lett volna, ugyanis jött egy másik auror, és megmentette. Vagy ha a bodzapálca hűsége mégis meginogott volna, akkor szimplán lefegyverzi. Na meg Harry Voldemort után nem hinném hogy nagyhatalmú, ismert feketemágusokkal csatázott volna (ilyen grindelwald szerű alakokkal) csak kis bűnözőkkel, tehát egy külsős sosem fogja megtudni, hogy ki-kit fegyverezett le, meg lehet hogy aki egyszer lefegyverezte Harryt, az utána meghalt az Azkabanban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!