Tudtok 12 éves lánynak való regényt?
olyan könyvet keresek ami vicces,romantikus,fiatalokról szól,NEM klasszikus.Olyasmit mint a Szent Johanna Gimi Leiner Laurától.tudom hogy nagy elvárásaim vannak,de viszonylag érett gondolkodású lány vagyok,és nem baj ha nem mindegyikben egyezik.
előre is köszönöm válaszaitok.
Ennyi idős koromban nagyon tetszettek Louis Sachar regényei (Bradley, az osztály réme, Laura titkos társasága), valamint Lois Lowry művei (Nyáron történt, Az emlékek őre, Számláld meg a csillagokat.)
Vicces, rendkívül szórakoztató, ám nem túl modern, mivel az 1900-as évek elején játszódik: Lucy Maud Montgomery - Anne Shirley sorozat. (Első része az Anne otthonra talál, én nagyon jól szórakoztam az olvasása közben :)
Esetleg ajánlanám még Sarah Dessen műveit, bár ahhoz még érned kellene 1-2 évet. (Egy felejthetetlen év)
Hmm... A burok? :) nekem nagyon tetszett :) simán elolvashatod :) [link]
(mondjuk a Szent Johannához egyáltalán nem hasonlít, de csak ajánlani tudom.)
Aztán ott van még a Harry Potter :) örök kedvenc...
Ha esetlegmég nem olvastad volna, akkor mindenképp! :)
Én Fehér Klára könyveit szerettem annó, és a pöttyös könyvek sorozatból jónéhány bevált. Bármelyik könyvtárban megtalálod őket, direkt lányregények.
Egyik kedvencem a Sonya professzor - életrajz regény.
A Heidi-t viszont NE pöttyös kiadásban olvasd el, mert cenzúrázott, rövidített változata az eredeti regénynek. Keress egy korábbi kiadást.
Az "Oroszlánszívű testvérek", és az írónő többi könyve szintén életre szóló élmény volt, bár van köztük, ami nem happy end!
Margaret Ryan:Pasi-hadművelet,Jópofa-hadművelet,Esküvő-hadművelet.
Szórakoztató könyv.Én is kb. 12 éves koromban olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!