18-19 éves lánynak milyen könyveket ajánlanátok?
Az én egyik kedvenc könyvsorozatom a Darren Shan féle vámpírkönyvek. Rendkívül fordulatos, számomra letehetetlen könyvek. Szerintem jó választás, mert viszonylag gyorsan kiolvasható, könnyű nyelvezetű, humoros olvasmányok. Persze van egy fajta stílusuk, ami vagy bejön, vagy nem. Ha számodra fontos a középpontban lévő romantikus szál, akkor felejtős. -fiú lévén, ilyen könyvajánlattal tudtam szolgálni.
Amúgy a pöttyös könyvek közül nálunk sok csaj olvasta a Shivert. De arról nem tudok sokat. :D
1: szerintem a pöttyös könyvekre gondolt, és nem a Vöröspöttyösre :D (sorry az off-ért)
Vernével próbálkoztál? :)
A Vörös pöttyös könyvek közül szinte az összeset tudom ajánlani, bár nem tudom, hogy állsz a fantasy világával. Ha szereted a szerelmi vonalakat (mint én is...) akkor szerintem szinte bármelyik könyvükhöz nyúlhatsz, tartalom alapján könnyen tájolhatók.
De az Agave kiadónál is vannak remekek. Az én kedvencem Az Éhezők Viadala trilógia, bár ha lányregényekhez vagy szokva, ez lehet, hogy kicsit elüt. Viszont mégiscsak egy lány szemszögéből van nézve, és talán első komolyabb könyvnek is megtenné, hisz egyesek valamiféle lightosabb társadalomkritikaként emlegetik. Természetesen benne van a szerelmi szál is, szóval szerintem nagyon élvezhető :)
Aztán magyarok közül kedvencem Leiner Laura Szent Johanna Gimi c. sorozata. De lehet, hogy te abból már "kinőttél". Nem tudom, én fiatalabb vagyok vagy öt évvel nálad, viszont szintén lány.
Remélem kicsit tudtam segíteni :) Jó olvasást, bármit is választasz majd!
14:28 köszönöm a helyesbítést, tényleg a natúr pöttyös könyvekre gondoltam:)
Vörös pöttyösek közül a Twilight-sorozatot olvastam, ezek után nincs kedvem több hasonló kategóriájúba belekezdeni. Vernével még annak idején 12 évesen próbálkoztam, akkor nem voltam elég érett hozzá, de talán itt az ideje újra megpróbálni:)
00:31, köszi a javaslatot, a romatikus szál hiánya nálam nem probléma:)
14:39, a Szent Johannát "felnőtt" létemre imádom, alig várom a 7. kötetet:)
Nem tudom miért van az, hogy a komolyabb nyelvezetű könyvekkel nem tudok megbirkózni (gondolok itt például egyes kötelezőkre). Még ha magával a történettel nem is lenne problémám, sőt, kifejezetten izgalmasnak találom, akkor is felhagyok az olvasással egy idő után, szó szerint elalszom a könyvön. Pedig sem én, se a környezetem nem gondolja úgy, hogy ostoba vagy műveletlen lennék, az értelmi szintemmel nincsen semmi probléma. Kicsit aggódom, hogy megragadtam ezen a gyerekszinten (már ami a könyveket illeti).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!