Szerintetek mitől jó egy képregény?
Sajnos a recept egyszerű, viszont kivitelezni nehéz, akárcsak a könyveknél: legyen valami jó alaptörténeted, ami a maga nemében különleges és megfogja az olvasót. A karakterek legyenek színesek, szerethetőek. Ha ez a kettő megvan szerintem már félsiker. :D Csak nehéz eredeti dologgal előállni.
(Bár nem mindig az eredetiség a nyerő. Pl. itt van a Battle Royale, meg a Hunger Games. Én csak az előbbit ismerem, de állítólag túlságosan is hasonlóak. Mégis mindkettő sikeres).
Igen, azért sok függ attól hogy mennyire szeretnél komoly témában alkotni, vagy hogy a ki a célközönség.
Mert a Garfield is képregény végülis, ami ugye csak poén szinte, és inkább a gyerekeknek szól.
De aztán ott a másik véglet, pl. a Watchmen, ami szerintem simán az idősebb felnőtt korosztálynak is élvezhető, és elég komoly a története, elég sötét hangulattal átitatva.
Ahogy a borító is írja: "Ez az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin "A 100 legobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig" listáján...", ami azért szerintem nagy dolog. ;)
Köszi az eddigi kommenteket! :D
Az igazat megvallva egy komolyabb, filozófikus hangvételű történettel szeretnék előrukkolni. A szereplők alapmotivációja természetesen ugyan az, mint a valódi embereké: szeretnének boldogak lenni. És igazából ezzel foglalkozna a mű, hogy mi az igazi boldogság, és hogyan lehet elérni? Nagyon mélyre lehet ásni e témában - pszichológia, keleti vallások egészen érdekes megközelítései stb. -, és ez igazából mindenkit érdekel, mert mindenki legfőbb érdeke, legmélyebb ösztöne, hogy keresi a boldogságot.
A rajz szempontjából tudok látványos dolgokat produkálni - de az nagyon időigényes, amiből nekem kevés van :P -, mivel a mű elég monumentálisnak ígérkezik - kb. 4-5 db 200 oldal körüli kötet -, ezért fekete fehérben fogok operálni, picit mangásra lesznek véve a figurák, de a comicosok számára is bőven emészthetőek szerintem, szal elég jól eltalált a dizájn - bár olyat nyilván nem lehet csinálni, ami maradéktalanul mindenkinek tetszik...
Hát drukkoljatok please, meg várok még ötleteket! :D
Én drukkolok! :)
Hogyha van már kész oldal,légyszi tedd őket fel vhová,ahol meg lehet tekinteni őket! :)
Amúgy én is csak azt tudom mondani,hogy legyen jó a sztori,és a rajzolás is! :)
De én amondó vagyok,hogy a sztorinka kell inkább jónak lenni,mintsem a rajznak,hiszen lehet,hogy gyönyörűen rajzolsz,de dög unalom az egész. Ez a roszabbik eset.
De az sem túl előnyös,hogy a rajzok átlagon aluliak,de a történet meg piszok jó.
Izgi legyen,cselekménes,fordulatos,egyedi,a szereplők karakteresek legyenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!