Tudnátok nekem Tolkienhez hasonló írókat mondani? Kik a fantasy "nagyjai"?
Én szeretem Lovecraftot, Arthur Conan Doylet (neki inkább rémtörténetei vannak, de misztikusak), Edgar Rice Burroughs,
George R.R. Martin, Robert E. Howard, Anne Rice.
Ha nagyokról akarunk irni akkor a klasszikusokat kellene inkább nézni.
Ursula K. Le Guin
Jack Vance
Micheal Moorcock
Peter S. Beagle
Robert E. Howard
H. P. Lovecraft
C. S. Lewis
Terry Pratchet
5. válaszoló...
Azért meg kell hagyni eléggé megnevezted a szélsőségeket.
Meyert se olyan rossz, ennyi tini nem tévedhet. Más korosztály persze másképp vélekedik, de a célközönség szereti, hát istenem. Nem a világirodalom egyik remekének az írója, de olvastam már rosszabbat is.... de azért vele egy lapon említeni Rowlingot? Hát ez azért már kicsit felháborító.
Rowlingnak 17 évébe került, hogy megírja a 7 kötet, mondhatni a fél életébe. Aki olvasta a sorozatot tudja, mennyire komplex világot alkotott ő, ezzel aligha lehetne vitatkozni. Világszerte híres lett a történet, és a világ, amelyet megalkotott... és szerintem kevéske fantasy íróról mondhatni el ugyanezt. Nagyon kevésről.
Rowling igenis a "nagyok" közé tartozik, akár tetszik sokaknak, akár nem. Lehet lepontozni nyugodtan. Attól még igaz marad.
4. voltam.
A negyedik válaszolónak:
Tolkien majd 50 évig írta azt a remekművet, ami meghódította a világot.Azért én inkább ere mondanám azt hogy egy emberöltő. Amúgy Tolkien sikere a második világháború óta töretlen, ellenben Rowlingal, aki az utóbbi 10 egynéhány éve tűnt fel. Szerintem még messze nem klasszikus. Ahhoz, hogy valaki klasszikus legyen nem elég a tehetség, idő is kell hozzá...
Talán C.S.Lewis az egyetlen aki Tolkienhez fogható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!