Milyen hasonló fantasy regények vannak?
Harry Potter, Gyűrűk Ura, Rúna lovagok, Könnyek köve, összes Szigetvilág története.
Illetve minden más amerikai és angol fantasy regények, melyben: Varázslótanoncok, varázslók, emberek, orkok, elfek (tündék)...stb szerepelnek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jonathan Stroud - A szamarkandi amulett
Angol író regénye, varázslók vannak benne és tanoncok meg egy nagyon vicces dzsinn. :))
Debra Doyle, James Macdonald: Varázskör sorozat.
Vannak bennük varázslók (füleg azok) de van amikor tündérek világábe mennek át.
Én szeretem, nekem tetszett (és mellesleg annak ellenére hogy elég sok kötetből álló sorozat az egyes részek nem túl drágák az Alexandrában.)
Bevallom én sokat játszottam a World of Warcraft játékkal, és egy könyvesboltban belebotlottam WoW -os könybe, hát úgy voltam vele, hogy na nézzük meg mit is tud.
Azóta szinte minden wowos könyvet próbálok beszerezni. Rendkívül jó olvasmányok a hősökről, még azok számára is akik nem feltétlenül szeretik vagy ismerik a játékot.
Ajánlom:
Gyűlölet kora: egy ember mágus és egy ork vezér szövetkezik, hogy legyőzzék a démonokat.
Halálszárny: egy mágus csoport kinevez egy mágust, hogy fékezze meg a gonosz sárkányt, közben besegít neki még pár sárkány.
Klánok Ura: /személyes kedvenc/ egy ork történetét írja le. Csecsemőként egy ember nevelése alá kerül, aki gladiátort farag belőle. Megszökik, és hazakerül népéhez, ahol sámánná válik, majd a klánok ura lesz. Fantasztikus!
Az utolsó őriző: egy öregedő másus keres magának utódot. /tanonca lesz/ Az öreg tanítja a fiatal varázslótanoncot, hogy megállítsa a démonok átkelését a világunkba.
A vadonjáró tanítványa
A malazai bukottak könyvének regéje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!