Ötletbörze! Írnátok olyan témákat amik érdekelnek titeket?
Szeretnék írni pár novellát vagy egy regényt(írós kedvemben vagyok)és jól jönne egy kis inspiráció amit kisebb ötletek formájában szeretnék megkapni:)
Lehet egy alatpsztori,egy karakter,egy név,egy jelenet,egy helyszín,egy idézet,bármi ami eszetekbe jut!
Legyen jó sok,hogy az erre tévedők is tudjanak min csámcsogni:)
Ha "írós kedvedben" vagy, akkor elvileg kellene ihlet is, nem? :) Én is írtam anno pár verset, néhány novellát és szösszenetet, de mindig a saját gondolataimmal. Sosem jutott eszembe más tollával ékeskedni. Azt gondolom, hogy inspirációt akár képekből is lehet nyerni, írj be a google-ba pár érdekes szót magyarul és angolul, vagy csak adj magadnak néhány percet és merengj el. Szerintem érdemes egyedül összerakni valamit.
Pláne, még azt sem tudjuk, hogy milyen stílusban írnál. Fantasy? Krimi? Dráma? Szerelmi történet? Mihez kellene a löket?
Használd a fantáziád! Hajrá!
20/L
Igen értem hogy mit szeretnétek mondani:)Összességében nem mások ötletét akarom ellopni,hanem csak random szavakból összerakni valamit:)Tehát nem a konkrét novellát szeretném hogy leírják,hanem csak(amint a kérdésben is írtam)bármi ami az adott pillanatban eszetekbe jut.Ezért mondtam hogy lehet helyszín is,név is,akármi,tehát az is tökéletes ha ideböffentik hogy 'saajt' xD na jó ezt azért ne,de bármi más:)
Szoktam olyat csinálni hogy véletlenszerűen szavakat írok egy lapra és abból rakok össze egy történetet,csak az a baj,hogy észrevettem hogy magamtól mindig egymáshoz hasonló szavak jutnak eszembe,és szeretnék más stílust is kipróbálni.
Igen:)
1900-ban Angliában játszódik(XD)és arról szól hogy egy elmebetegnek kikiáltott fiatal lány előre látja a vágtázó iramban közelgő háborúkat.Hosszú évekig tartják elmeotthonban míg végre kiengedik.Mikor már közvetlen közelről érezni a halál szelét,az emberek kezdenek ráeszmélni hogy a lánynak igaza lett,ám késő.A lány öngyilkos lett 1914. június 27-én.Másnap a Szarajevói merénylet nagy port kavart.
Úgy gondolom,a lány tényleg elmebeteg,a véresebbnél véresebb lázálmok és a suttogás teljesen a hatalmába kerítette.Ezért nem figyelnek oda rá a legkevésbé sem,még a főorvosok sem.
Még megtoldom majd néhány elemmel a sztorit,majd azt is leírom:)
Azon gondolkodom,legyen-e benne némi romantika?Megtörné szerintetek a történet misztikáját?Mivel elég hátborzongatónak szánom,és nem vagyok biztos benne hogy egy romantikus szál beleillik a kontextusba.
...persze azt is ki lehetne dolgozni hogy összepasszoljon a sztori nyomasztósságával,de nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!