Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket olvastatok...

Doruss kérdése:

Milyen könyveket olvastatok eddig, amik "lelket öntöttek" belétek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, amik mondjuk segítettek, mikor reménytelenül éreztétek magatokat, vagy csak elgondolkodtattak vagy ilyesmi. Valami ilyen könyvre lenne szükségem, és tapasztalatokra lennék kíváncsi :)
2012. ápr. 3. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Szent Biblia. Nem muszáj okvetlenül vallásosnak lenned, hogy olvasd, elég ha nyitott vagy rá. És nekem tényleg reményt adott a sötét időkben.
2012. ápr. 3. 12:06
 2/8 rajcziz ***** válasza:

Pirsig:A Zen és a motorkerékpár-ápolás művészete - lelket öntött belém

Steve Jobs életrajza - elgondolkodtatott

2012. ápr. 3. 13:43
 3/8 k.lau13 ***** válasza:
Hát, függ ez attól is, hogy milyen könyvet szeretsz. Én inkább fantasy-kat olvasok, és ezeket a "Vörös pöttyös könyveket", az egyetlen dolog, amiben hasonlítok a velem egykorúakra. Szóval mondjuk függ ez attól is, mennyi idős vagy. Mindenesetre mondok egy olyat, hogy Jay Asher - 13 okom volt... Szerintem ez kortól függetlenül sokakat elgondolkoztat. Nem mondom, hogy "lelket öntött belém", miután egy öngyilkos lányról szól. De semmi morbid dolog, igazából nagyon érdekes módja annak, hogy megismerjünk egy történetet, vagy hogy mondjam. Így nem nagyon tudom leírni, ahhoz el kell olvasni :) nem mondom, hogy segített, nyilván, de elgondolkodtatott. Egy élménnyel lettem gazdagabb, komolyan :) Amúgy fantasy-t olvasok legtöbbször, ha ESETLEG mondhatok még valamilyen könyvet, akkor majd szólsz xD bár ez tényleg csak azoknak jelent sokat, és azoknak segít, akik az ilyen könyveket szeretik...
2012. ápr. 3. 15:38
 4/8 A kérdező kommentje:
16 éves lány vagyok, és amúgy imádom a fantasykat :D bár eddig a legtöbb, amit olvastam, nem volt különösebben elgondolkodtató meg semmi, jók voltak, de azok csak történetek. Szóval írhatsz, kíváncsi vagyok, és köszönöm :)
2012. ápr. 3. 19:47
 5/8 rajcziz ***** válasza:
Gondolkodós fantasy: A gyűrűk ura. Egyszerűnek tűnik, de néha nem árt elgondolkodni a rejtett mondanivalón.
2012. ápr. 3. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Eleanor H. Porter: Az élet játéka - Megkockáztatom a kijelentést, hogy tulajdonképpen egész butácska regényről van szó, amiben nincsen semmi különös, de ez nem teljesen igaz. Ennél a könyvnél nem a történet, hanem a mondanivaló a fontos. :)

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér - határozottan biztató olvasni, hogy hányszor áll talpra lehetetlen, de mégis reális problémák után a főszereplő. x)

Sylvia Plath: Az üvegbura

Nem dobott fel, de határozottan elgondolkodtató olvasmány, és utána hajlamos az ember kicsit más szemmel nézni a világra.

Francisco X. Stork: Marcelo és az igazi világ - A világ egy autista fiú szemszögéből. Talán ezt ajánlom a leginkább, nekem már a kedvenc könyveim között van. x)

2012. ápr. 3. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Könyv erre nem nagyon képes. Ha lelki problémáid vannak, fordulj szüleidhez/barátaidhoz/pszichológushoz.

Amúgy egy olyan könyvet tudok mondani, amit kifejezetten arra írtak, hogy "lelket öntsön" az olvasóba (pontosabban: hogy nehéz élethelyzeteket segítsen elviselni). Marcus Aurelius: Elmélkedések. Van persze sok divatos "önsegítő" marhaság, de azok nem jók különösebben.

2012. ápr. 3. 23:53
 8/8 anonim válasza:
én életembe először a szent johanna gimit olvastam.Miután elolvastam reálisan álltam az olvasáshoz és azóta rejtő jenő könyveket olvasok ezerrel pedig még csak 12 éves vagyok. de amelyik könyv igazi hatással volt rám az az északnyugati átjáró (keneth roberts ha valakit érdekel ) ez egy bizonyos langdon towne nevű ember életét mutatja be iszonyat érdekesen igaz kissé hosszú,de az a lényeg az olvasásnál hogy kitartó légy mindenbe és én ezt meg is tanultam.( 16 éves kortól ajánlott.)
2012. ápr. 4. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!