Milyen könyvet olvassak? J. K. Rownling könyveket olvastatok? (HP-n kívül, mert azt már olvastam)
Jonathan Stroud: Bartimaeus-trilógia
Böszörményi Gyula: 9,8,7 és a folytatásai, de csak ha elmúltál 14
Peter Freund: Laura-sorozat
és ha lány vagy, Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója. 6. résztől inkább 12-13 évtől fölfele, azt javaslom :)
Az íróját hirtelen nem tudom, de Villámtolvaj a címe, ez is nagyon jó.
Narnia estleg?
de van több vámpíros is ami van olyan jó mint a twilight, vagy azt nem szeretnél?
Narnia krónikáit láttam filmben, nem tudtam, hogy könyv is van. Nem vagyok rákattanva a vámpíros történetekre, mást is szívesen olvasok.
Köszi az ötleteket, amúgy 19 vagyok és lány.
első vagyok újra, találtam még egy keveset :D máshonnan másoltam őket, remélem, nem gond. mármitn én írtam az "ajánlókat", csak egy másik oldalra :)
Philip Pullman: Úr sötét anyagai-trilógia (Arany iránytű film az első részéből)= Az északi fény; A titokzatos kés; A borostyán látcső
Stephenie Meyer: A burok
Meg Cabot: Jinx, Egy igazi amerikai lány 1-2
Rick Riordan: Villámtolvaj, Szörnyek tengere
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Az emlékek őre; Valahol, messze; Hírvivő
Exodus 2100
Pokoli báléjszakák
Majd újra lesz nyár
Thomas Brezina: Őrület, sztár lettem! (ez se fantasy :) egy lányról szól, akit a barátnője benevezett egy éneklős-tehetségkutató (magyarul Megasztár :P) féleségre, és innen bonyolódik tovább a helyzet)
- Eleanor Porter: Az élet játéka (múlt század közepi időkből való a cselekmény, kicsit komolyabbb, de sztem ezt mindenki ismeri :P)
- Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár (egy lánygimnáziumból két hónapra nyaralni mennek lányok, a kedvenc tanárnőjükkel, nem felhőtlen viszonyban egymással. a végére viszont nagyon jól összecsiszolódnak)
Sohonyai Edit: Engem szeress! (ez sztem egy sorozatnak a 3. része, de az első kettő olvasása nélkül is meg lehet teljesen érteni) (egy 17-18 éves lánynak két fiú közül kell választania, de persze a dolog bonyolódik)
- Babay Bernadette: Bombajó nagyanyó (elkényeztetett csajról van szó benne, és hogy hogyan alakul a jelleme)
- Rosie Rushton-Nina Schindler: Ő az enyém! (e-mail regény, nagyon jó: két lány egy táborban nyaralt, és egy fiú a témájuk)
Guillaume Prévost: Időkönyv - A faragott kő
24 vagyok, de letenni nem tudtam
Scott Westerfeld: Csúfok
Ez kicsit más történet, idősebbeknek, vagyis 15-100 éveseknek
Ursula K. Le Guinn: Összes szigetvilág története
Schmuck Ottó: A Kelyhesek titkos temploma
Michael Ende: Momo
V. A. Richardson: A Windjammer-ház
Roald Dahl: Hugó és a csodaszer
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
Jonathan Stroud: Szunnyadó tűz
G. P. Taylor: Tersias
Edith Nesbit: Öt gyerek és az Izé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!