Könyvírás, de hogyan?
Igazából a naplóm kicsit megváltoztatott verzióját szeretném megkönyvesíteni. :D Már egy ideje elkezdtem írni, de tudnátok ötleteket adni h formailag h nézzen ki? Vaaagy pl. bevezetésnél mi tetszik jobban? Akármilyen segítséget, meglátást, ötletet várok. Köszönöm.
V.
Nincs szabály semmire, olyanra írd, ami neked tetszik. Ha mások szavaira ugrálsz, mirt a saját naplódat akarod "regényesíteni", és miért nem másét?
A válasz feltehetően az, hog mert az a _te_ sztorid. Na, akkor a stílus is legyen a tied. Ha nagyon tanácstalan vagy, emelj le a polcról egy könyvet és nézz bele. Az is csak egy minta, egy ötlet, ami annk a szerzőnek épp tetszett. Legyél önálló, ez valahol mégis művészet! Minden ízében, szavában a tiednek kell lennie. Az egész mű minden mozzanata a te ízlésedet, elgondolásodat, véleményedet tükrözze, ne másokét. Mégis ki vagyok én, vagy a következő válaszoló, hogy megmondjuk, hogy nézzen ki? És mi a garancia arra, hogy ha megmondjuk, hogy pl. nekünk a "sűrű, sötét éjszaka volt" bevezetés tetszik jobban, a világ maradéka ugyanígy fog gondolkozni? Nem akarhatsz mindenkinek tetszeni. Vagy magadnak írj, vagy egy ideális olvasónak, ami egy kép a fejedben - csakis a tiedben. Az ideális olvasó Eco számára tud latinul és megérti az idézeteket. Az ideális olvasó Dumas számára a korabeli párizsi hölgy. Az ideális olvasó az én számomra kissé depresszív hajlamú. És így tovább. Neked is biztos van ideális olvasód, aki talán nem is létezik, de ezt a képet próbáld megtalálni, és utána csak neki írj. Ennyi a trükk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!