Ha ki akarok adni egy könyvet az hogy megy?
Figyelt kérdés
A folyamat lépéseire vagyok kiváncsi :)2009. máj. 23. 21:49
1/2 anonim válasza:
Először is keresel egy könyvkiadót, (vagy akár többet is), elküldöd nekik az irományodat. Ha tetszik nekik, akkor megírják, hogy felvették a programjukba, vagy valami ilyesmi.
Ezután köttök szerződést, befizetsz egy rakás pénzt nekik, és ők nyomdába küldik a könyved.
Aztán, ha megbukik, te is buksz rajta...:(
2/2 anonim válasza:
A másik lehetőség a magánkiadás. A neten többet is találsz - én a konyvmuhely.hu-t válaszottam: gyorsak, korrektek. Így nem kell kalapolnod ezer kiadónál, hogy ugyan, vegyenek már észre. Igaz, a pénz ugyanúgy kell ide is, de ha van szponzorod, még jobb. Kérsz egy árajánlatot x példányra, két napon belül megküldik, és ha megfelel, aláírva visszaküldöd, meg egyúttal a könyvet is digitális formában. Ha tördelve, nyomdakészen, pdf-ben küldöd, egy rakat pénzt megspórolsz, de ők is megcsinálják ezt. A borítótervet is elkészítik - ha ehhez van saját ötleted, akkor féláron. Mi nyomdakész anyagaot küldünk, kértünk borítótervet, és az előleg befizetése után másfél héttel itt voltak a könyvek. Csak hogy tudj kalkulálni: a 420 oldalas, A/5-ös méretű, könyv 50 példányban 97000 Ft körül van (ebben benne van az ISBN szám, ami 50 példánytól kötelező, és ebben az esetben a kiadó 6 példányt elküld a nemzeti bibliográfiába). A könyved bekerül a webkönyvesboltukba, de te is ott népszerűsíted, ahol akarod. Ha vevő jelentkezik, akkor a Könyvműhely átirányítja hozzád, mivel te bonyolítod az eladást is. Ehhez viszont számlaképesnek kell lenned. Ha van a családban vállalkozó, nyert ügyed van, de ha nincs, akkor sem kell kétségbe esni, mert az Apeh-től igényelhetsz adószámot, s így adószámos magánszemélyként csinálhatod az egészet - aminél csak évente egyszer kell adózni ill. bevallani. Erről a részről többet nem tudok, mivel én nem kereskedelmi forgalomra adatok ki, csak a családnak, barátoknak (egyelőre). Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!