Az emberek miért lusták olvasni?
Mert rohanó ez a világ mindenkinek van dolga nincsen kedvük olvasni :D !
Ui.: én se olvastam el amit alulra irtál xd bocsi !!
Talán 2-3 kötelezőt olvastam el életemben. A többi nem érdekelt. Lassan 10 éve lesz, h érettségiztem... azóta rengeteg könyvet átrágtam már. Főleg pszichológia és fantasy kategóriában. És hát, nem épp ezek közül kerültek ki a kötelezők. Én ezért nem olvastam akkoriban. Nem volt kedvem olyasmire pazarolni az időm, ami nem érdekelt.
E.T.A. Hoffmann Arany virágcserepe viszont üdítő kivétel volt! Azt imádtam! ^^
Általános iskolában minden kötelezőt elolvastam, még a Kőszívűt is, pedig az szörnyű volt. Középiskolában már nem, csak azt, ami benne volt a szöveggyűjteményben. És miért? Mert lusta voltam, mint a föld. Pedig jártam a könyvtárba is, és olvastam, csak éppen mást.
Tavaly olvastam el Az arany virágcserép című mesét, és nagy ETA Hoffmann-rajongó lettem. A kedvencem tőle A Homokember.
Viszont a mi időnkben még nem dívott a rövidített olvasmány meg a Google, de attól én is kaparom a falat - szegény, tiszta karmolás -, hogy a sok lusta iskolás ide teszi fel a háziját. Néha segítek, de a legtöbbször annyit mondok: "Olvasd el!".
Én amikor nem olvastam el valamit, akkor a tankönyvből próbáltam kiokoskodni, miről is szólhat. De a mai iskolások nem gondolkodnak.
Hali.!
Nem az hogy lusták hanem nincsen türelmük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!