Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az emberek miért lusták olvasni?

Az emberek miért lusták olvasni?

Figyelt kérdés
Elhiszem h. nem egy leányálom a kötelezők elolvasása. Én se olvastam el mindet - az egrit ki is hagytam, mert abszolút nem érdekelt. De akad közöttük jó könyv is (Szt. Péter esernyője, Édes Anna). Nem halnak bele az emberek egy kis olvasásba... mégis mindig látom h sokan GYK-n mással akarják megcsináltatni az olvasónaplót meg a kérdőívet - nem sül le a bőr a képükről, most komolyan? :D Még a matekot megértem, de az olvasás igen alapműveltség. Meg a GOOGLE szolgáltatását sem veszik igénybe.
2011. szept. 10. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Mert rohanó ez a világ mindenkinek van dolga nincsen kedvük olvasni :D !

Ui.: én se olvastam el amit alulra irtál xd bocsi !!

2011. szept. 10. 15:02
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Én se olvastam el. Csak 2 kötelezőt egész életembe. Vettem egy könyvet amibe az összes kötelező rövidített pár oldalas változata benne volt plusz a Google nagy barát volt így simán megtudtam csinálni egy olvasó naplót. És ezt azért csináltam mert nagyon nem érdekeltek a művek másrészt jobb dolgom is volt mint napokon át olvasni.
2011. szept. 10. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én sem olvastam el minden kötelezőt, de olvasok könyveket. Szeretek olvasni, jobban, mint mondjuk TV-zni.
2011. szept. 10. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy a lustaság lenne az oka. Ha sok kötelező van(mint például nekem, havonta 1-2 könyv), akkor elmegy a kedved más könyvek olvasásától. Ha nem lennének kötelezők és tanárok engedhetnék, hogy mindenki válasszon egy könyvet és abból írjon dolgozatot, az sokkal jobb lenne és többen olvasnának könyvet. Én így vettem észre :)
2011. szept. 10. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én kb 2 kötelezőt olvastam el. ettől függetlenül én nagyon szeretek olvasni. jelenleg is alig várom a könyv végét amit olvasok, és persze az új könyvet is szeretném már elkezdeni :)
2011. szept. 10. 23:03
 6/8 anonim válasza:
100%

Talán 2-3 kötelezőt olvastam el életemben. A többi nem érdekelt. Lassan 10 éve lesz, h érettségiztem... azóta rengeteg könyvet átrágtam már. Főleg pszichológia és fantasy kategóriában. És hát, nem épp ezek közül kerültek ki a kötelezők. Én ezért nem olvastam akkoriban. Nem volt kedvem olyasmire pazarolni az időm, ami nem érdekelt.

E.T.A. Hoffmann Arany virágcserepe viszont üdítő kivétel volt! Azt imádtam! ^^

2011. szept. 11. 11:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Általános iskolában minden kötelezőt elolvastam, még a Kőszívűt is, pedig az szörnyű volt. Középiskolában már nem, csak azt, ami benne volt a szöveggyűjteményben. És miért? Mert lusta voltam, mint a föld. Pedig jártam a könyvtárba is, és olvastam, csak éppen mást.

Tavaly olvastam el Az arany virágcserép című mesét, és nagy ETA Hoffmann-rajongó lettem. A kedvencem tőle A Homokember.

Viszont a mi időnkben még nem dívott a rövidített olvasmány meg a Google, de attól én is kaparom a falat - szegény, tiszta karmolás -, hogy a sok lusta iskolás ide teszi fel a háziját. Néha segítek, de a legtöbbször annyit mondok: "Olvasd el!".

Én amikor nem olvastam el valamit, akkor a tankönyvből próbáltam kiokoskodni, miről is szólhat. De a mai iskolások nem gondolkodnak.

2011. szept. 15. 11:44
 8/8 anonim válasza:

Hali.!

Nem az hogy lusták hanem nincsen türelmük.

2012. márc. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!